Home / Deda / Toamna, cinstită de preșcolarii Grădiniței cu program prelungit Deda

Toamna, cinstită de preșcolarii Grădiniței cu program prelungit Deda

Distribuie

Grădinița cu program prelungit din Deda a cinstit cum se cuvine anotimpul toamna printr-o activitate coordonată de prof. înv. preșcolar  Andreea Gabriela Petruț și Alexandra Claudia Ilieș. Potrivit acestora, toamna, asemeni unei mame grijulii, aduce peste tot bogăție și frumusețe. Mai mult de atât, toamna este un anotimp al  fanteziei  în care se realizează trecerea naturii de la viață la stadiu de adormire, aspect care  oferă o imagine de neuitat a vieții pe care o trăiește natura. O descriere amplă acestui anotimp se regăsește în grupa mică a „Greierașilor” de la Grădiniță cu program prelungit Deda.  În cursul săptămânii trecute, preșcolarii grupei mici au avut posibilitatea să descopere  foarte multe elemente din natură, să  învețe despre acest minunat anotimp al harniciei, al belșugului și al culorilor ce corespunde în alt plan cu viața omului ajuns la maturitate si asemeni oamenilor care ,,sărbătoresc recolta”.

„Prin intermediul proiectului derulat, am încercat să le oferim copiilor cunoștințe precise, lărgindu-le orizontul intelectual, dezvoltându-le capacitatea de a cerceta și de a descoperi relațiile dintre fenomene.  Activitățile pe domenii experiențiale și centrele de interes sunt cele mai esențiale în susținerea unor activități care să ajute în învățare și fixare de noi cunoștințe. Ele dau posibilitatea educatoarei să identifice atât aptitudinile, cat şi dificultăţile fiecărui copil în parte.  Activitățile instructiv-educative desfășurate de copii în grădiniță sunt variate și interesante și trebuie să capete acea nota de firesc și naturalețe care nu stresează și nu creează emoții negative copiilor, avand o formă frumoasă și coerentă, asemenea unei povești captivante, gândită bine, dar de fiecare data altfel”, au precizat Andreea Gabriela Petruț și Alexandra Claudia Ilieș.

Ca de fiecare dată, poezia nu lipsește din cadrul activităăților desfășurate, versurile fiind semnate și de această dată de Andreea Petruț:

Veverița roșcovană

Veverița  roșcovană, 

Țopăie  după alune. 

Oare-această năzdravană,

Câte poate să adune? 

O alună, două, trei,

Ooo…și ghindă  dacă vrei, 

Patru , cinci castane moi,

Numai bunătăți de soi .

Șase, șapte frunzulițe,

Și vreo opt , nouă semințe,

Zece nuci în coș a pus,

Și în scorbură le-a dus.

Harnică și strângătoare,

Din creangă în creangă sare,

Roșcovana veveriță,

A pădurii ștrengăriță.

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

Rețele de gaz modernizate în 14 localități mureșene

Distribuie Un număr de 20 proiecte de investiții în distribuția de gaze naturale, a căror …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.