Home / Social / Acțiuni de control și amenzi ale ITM Mureș

Acțiuni de control și amenzi ale ITM Mureș

64 de acțiuni de control au fost efectuate de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii septembrie.

În urma acestor verificări au fost identificate 24 persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă, anterior începerii activității și 1 persoană care presta munca nedeclarată. S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 50 agenți economici, din care 13 agenți economici au fost sancționați pentru muncă nedeclarată. În urma acestor verificări inspectorii de muncă au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale, din care 39 avertismente şi 32 amenzi în cuantum de 556.800 lei. Totodată s-au dispus 200 de măsuri obligatorii, pentru deficienţele constatate, potrivit informațiilor furnizate de Eva Man, inspector șef ITM.

Controalele au vizat respectarea legislației muncii, respectiv identificarea muncii nedeclarate și fără forme legale, respectarea repausului săptămânal, respectarea prevederilor legale privind munca de noapte, transmiterea registrului cu toate elementele din contractul individual de muncă în format electronic, în termenul legal.

A.V.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Jandarmii mureșeni, acțiune pentru siguranța copiilor din Sovata

Jandarmii mureşeni din Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au fost prezenți miercuri, …