Plafonarea prețurilor la energie, susținută cu 500.000 de semnături Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 200 Vizualizări

Plafonarea prețurilor la energie, susținută cu 500.000 de semnături

O jumătate de milion de semnături, adunate în timpul campaniei inițiate de PSD pentru plafonarea prețurilor la energie, au reprezentat un argument convingător în susținerea amendamentelor propuse de PSD pentru adoptarea proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 118/2021, privind schema de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, care a fost adoptat miercuri, 27 octombrie, cu 285 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere.

Prevederile, valabile din 1 noiembrie

Potrivit deputatului Dumitrița Gliga, președintele interimar al PSD Mureș, pe lângă stabilirea subvenției și a plafonului prețurilor la energie, la propunerea social-democraților, pe lista beneficiarilor au intrat, alături de consumatorii casnici și școli, spitalele, creșele, grădinițele, IMM-urile, bisericile și ONG-urile.

”Prevederile legii se aplică începând cu data de 1 noiembrie 2021. Un aspect care merită menționat, pentru că se întâmplă rar, este colaborarea și implicarea întregului spectru politic pentru găsirea unor soluții viabile care să vină în sprijinul cetățenilor, afectați deja de valul de scumpiri. Este o realizare importantă, cu o contribuție semnificativă a cetățenilor care au sprijinit inițiativa PSD, însă nu trebuie să uităm că este o soluție binevenită, dar temporară. Așa cum s-a punctat în timpul dezbaterilor din Parlament, nu este în regulă ca oamenii să ajungă în situația de a nu-și putea plăti facturile la utilități. Guvernul va trebui să se ocumpe la modul cel mai responsabil cu putință de situația din sectorul energetic. Să nu uităm că pe lângă creșterea prețurilor la energie pe piața internațională, țara noastră se confruntă și cu o guvernare instabilă, care a sporit degringolada prețurilor. Pentru asigurarea securității energetice, România este nevoită să facă în cel mai scurt timp investiții în producția de energie ieftină și să elimine dependența de importuri. Altfel, în toamna anului viitor ne vom afla în aceeași situație”, a precizat președintele interimar al PSD Mureș.

Adoptarea actului normativ a fost salutată, în aceeași zi, și de către deputatul PSD Corneliu Florin Buicu, care a postat în acest sens un text scurt pe pagina sa de Facebook: ”Peste 500.000 de români au semnat inițiativa PSD de plafonare a prețurilor energiei. Toate semnăturile au fost azi în plen arătând dorința românilor!”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE