Home / Cultură / Prima statuie în mărime naturală a Regelui Mihai dezvelită la Sinaia

Prima statuie în mărime naturală a Regelui Mihai dezvelită la Sinaia

Distribuie

Prima statuie în mărime naturală a Regelui Mihai a fost dezvelită la Sinaia, luni, 25 octombrie, la împlinirea a 100 de ani de la nașterea suveranului. Monumentul a fost dezvelit de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române și de Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia, în prezența Altețelor Lor Regale Principesele Elena, Sofia și Maria și a Alteței Sale Regale Principele Radu.

La eveniment a participat și Horațiu Nicolau, director general Herlitz România, companie mureșeană care este Furnizor al Casei Regale a României.

”A fost o onoare și un privilegiu să luăm parte la acest eveniment deosebit. Compania Herlitz România este Furnizor Regal încă din 2014, statut care ne onorează profund, dar ne și responsabilizează în același timp. Suntem întotdeauna alături de Casa Regală a României și ne bucurăm să avem astfel ocazia de a participa la astfel de evenimente unice, dar și de a sprijini cu tot ceea ce putem noi, proiectele deosebite derulate de Casa Majestății Sale și de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș. Putem aminti aici expoziția cu caracter permanent din Palatul Elisabeta, organizată de Asociația Casa Majestății Sale, în care se pot vizita Salonul Mihai I, Galeria de Artă, Salonul Carol și Elisabeta, Biroul Majestății Sale, Salonul Alb, Sala Regilor, Scările de Marmură și Sufrageria Mare. În Biroul Majestății Sale poate fi văzut și Stiloul Regelui, dezvoltat de compania noastră în memoria Regelui Mihai I al României. Un alt proiect de excepție este și “Galeria Arhitecților Peleșului” organizată în Vila Șipot, dedicată arhitecților care au construit și dezvoltat Domeniul Regal Sinaia și în care s-a dezvăluit evoluția Domeniului Regal de la momentul în care Regele Carol a cumpărat, din fondurile personale, un teren pe Valea Peleșului, până la 1914, când în jurul Castelului Peleș se întindea, deja, un ansamblu arhitectural și peisagistic spectaculos”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, omul de afaceri Horațiu Nicolau.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.