Sediul Primăriei Reghin, reamenajat Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 428 Vizualizări

Sediul Primăriei Reghin, reamenajat

Aleșii locali ai municipiului Reghin au aprobat, în urmă cu câteva zile, indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Amenajări interioare și incintă, Primăria municipiului Reghin”.

Potrivit primarului municipiului Reghin, Márk Endre, imobilul în care își desfășoară activitatea aparatul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Reghin face parte din ansamblul monumentelor istorice și se află în proprietatea municipiului Reghin fiind situat în Piața Petru Maior nr. 41.

”La data prezentei, având în vedere caracteristicile și starea actuală a construcției existente precum și nivelul nesatisfăcător de finisare se impune o restaurare sau o transformare a acesteia în vederea satisfacerii condițiilor normale de utilizare. Astfel, ar fi necesar a fi executate o serie de lucrări de amenajare a incintei și a interiorului imobilului”, a precizat primarul municipiului Reghin.

Detalii despre investiție

Imobilul care face obiectul investiției are o suprafață de 4.770 de metri pătrați, este încadrat în Clasa de risc seismic II, iar proiectul a fost întocmit de SC Project A SRL Sighișoara, iar devizul estimat al lucrărilor este de 534.250 de lei (construcți plus montaj), cu TVA inclus.

”Lucrările de amenajare vor fi de înlocuire a suprafeței ceramice – pardoseli, de la nivelul etajului – zona birouri primar, înlocuirea mobilierului aferent birourilor, înlocuirea pardoselii din îmbrăcăminte asfaltice ce ține de suprafața exterioară a clădirii în pavaje de piatră sau piatră cubică – curte pentru evenimente în aer liber, înlocuirea suprafeței ceramice de la nivelul parterului, respectiv zona de acces, taxe și impozite, reconfigurare mobilier taxe și impozite, schimbarea corpurilor de iluminat, amenajare curte, zona oficiere ceremonii, înlocuirea elementelor decorative exterioare, schimbare pavaj curtea interioară, montare piatră cubică trotuare curte interioară, zugrăveli interioare. Restaurarea se va realiza mecanizat cu ajutorul materialelor de bună calitate compatibile cu materialele originale ale clădirii: tencuieli exclusive pe bază de var, zugrăveli silicatice pe bază de var, lemn și piatră. Nu se va interveni în vreun fel pe alte componente ale construcției, altele decât cele menționate explicit mai sus”, se menționează în Memoriul general al proiectului.

În ceea ce privește evacuarea molozului, această activitate ”se va face doar prin accesul existent, de către o firmă specializată în evacuarea deșeurilor” și ”în condiții de securitate pentru circulația auto și pietonală din zonă.”

”Se vor crea depozite de moloz în spațiul proprietății, de unde se va asigura încărcarea și transportul ritmic în locurile special amenajate pentru care s-a obținut aprobarea”, se mai arată în Memoriul general al proiectului.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE