Home / Administratie / Investiții pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului Mureș

Investiții pentru modernizarea infrastructurii rutiere a județului Mureș

Distribuie

Președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a prezentat joi, 28 octombrie, cu prilejul unei conferințe de presă, bilanțul instituției la împlinirea unui an de la depunerea jurământului. Aflat la al doilea mandat de președinte al Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc a mărturisit că obiectivele propuse în anul electoral 2020 rămân aceleași, respectiv transformarea Mureșului într-un județ cât mai atractiv pentru locuitori și investitori, dar și pentru turiști.

Un capitol important abordat în cadrul conferinței de presă s-a referit la investițiile realizate în vederea modernizării infrastructurii rutieră, la nivelul județului Mureș existind peste 700 de kilometri de drumuri județene.

„Avem o mulțime de proiecte începute care sunt în derulare, sunt unele aproape de finalizare. Aș enumera câteva, Breaza – Voivodeni – Glodeni – în curs de desfășurare, practic doar în zona Voivodeni nu avem finalizate lucrările din cauza lucrărilor de canalizare a comunei Voivodeni. În momentul în care ei vor finaliza lucrările de canalizare noi vom finaliza într-un timp scurt și porțiunea din interiorul localității Voivodeni, iar în rest lucrările sunt terminate. Mureni – Archita – limită județ Harghita – acolo peste 90% din lucrări sunt finalizate, anul acesta îl vom preda. În Iclănzel 2,7 kilometri au fost finalizați nu demult, cu câteva săptămâni în urmă. La rețeaua de drumuri proiecte tehnice sunt în derulare Ernei – Eremitu – Sovata; după cum știți, acest proiect va intra pe POR 2021-2027, aici deja lucrăm la proiectul tehnic, în momentul în care va fi lansată axa prioritară de dezvoltare a infrastructurii rutiere putem să pornim direct cu licitarea lucrărilor de dezvoltare”, a afirmat Péter Ferenc.

În perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, reprezentanții Consiliului Județean Mureș au demarat mai multe proiecte care au ca obiectiv modernizarea infrastructurii rutiere.

„Am pregătit mai multe proiecte de drumuri, pentru a avea posibilitatea de a depune în perioada următoare, pentru finanțări europene și guvernamentale. Avem între Reghin și Eremitu DJ 151, acolo avem DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții – n.r.), totodată Daneș – Criș – limită județ Sibiu tot în fază DALI, un proiect foarte mare este Sâncraiu de Mureș – Band – Sărmașu – limită județ Bistrița Năsăud, acolo deja sunt aprobați și indicatorii tehnico-economici. Totodată, este un alt proiect făcut între Ungheni și Acățari unde sunt aprobați indicatorii tehnico-economici. Un alt proiect unde avem Proiect Tehnic și faza DALI este Sângeorgiu de Pădure – Bezid – Geoagiu, un alt drum județean. Sunt mai multe proiecte de lărgiri de drumuri cum este cel de la Bogata, zona Gurghiu – Hodac, deci proiecte sunt destule, mai trebuie doar să fie finanțări cu care să putem să avem posibilitatea de a și executa aceste proiecte”, a declarat Péter Ferenc.

(Redacția)

 

De asemenea, verificati

Au început lucrările de reabilitare a pieței din cartierul Dâmbu Pietros. Câte zile vor dura

Distribuie Astăzi, 15 aprilie, au început lucrările de reabilitare a pieței din cartierul Dâmbu Pietros, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.