Home / Invatamant / Rectorul UMFST, reacție cu tâlc la decizia instanței de a permite studenților nevaccinați accesul la cursuri

Rectorul UMFST, reacție cu tâlc la decizia instanței de a permite studenților nevaccinați accesul la cursuri

Distribuie

Rectorul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, senatorul social-democrat Leonard Azamfirei, a reacționat sâmbătă, 30 octombrie, după ce în urmă cu două zile, în data de 28 octombrie, Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Suceava a dispus suspendarea hotărârilor luate de Universitate privind condiționarea accesului studenților la activitățile didactice și în căminele studenţeşti prin prezentarea unei dovezi de vaccinare, trecere prin boală sau testare împotriva COVID-19.


Rată de vaccinare de 90%

”Faptul că o instanță dă o decizie de suspendare a unor măsuri de protecție sanitară luate în favoarea studenților și a pacienților cu care aceștia interacționează nu este victoria cuiva asupra altcuiva. Este doar măsura înțelegerii sau a neînțelegerii unei situații care nu are o singură dimensiune, cea juridică, ci și una de sănătate publică. Un procent de peste 90% de studenți, nu doar mediciniști, vaccinați este dovada victoriei adevărate, nu a unei instituții, numite UMFST, ci a rațiunii și a responsabilității. Pentru acest motiv sunt mândru de studenții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș au fost reactivi, implicați în fiecare acțiune a universității, solidari și raționali. La o atât de ridicată rată de vaccinare, decizia unei instanțe are un impact sanitar minor. Profesia medicală este una pretențioasă, exclusivistă și deși uneori mai scapă câte unii neaveniți în ea, care își fac loc în față prin zgomot nu prin decență și profesionalism, aceștia din urmă, puțini, se izolează singuri”, a scris, pe pagina sa de Facebook, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Neîncredere în ”Google University”

La finalul mesajul său, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a afirmat că ”este bine să luăm decizii analizând și modelele altora”, cum ar fi ”măsurile luate de marile universități din acea parte a lumii care face lucrurile temeinic.”

”Parcă am mai multă încredere în deciziile universităților Harvard, Yale, Johns Hopkins, Columbia sau Princeton decât în … ”Google University”! Așa am făcut, așa vom face și în continuare!”, a conchis prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Încă o balastieră în județul Mureș

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.