Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Irineu la Catedrala mare Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 456 Vizualizări

Sfânta Liturghie oficiată de ÎPS Irineu la Catedrala mare

Părintele Arhiepiscop Irineu a poposit duminică, 31 octombrie la Catedrala mare din Târgu-Mureș, prilej cu care a  oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în prezența a numeroși credincioși târgumureșeni.

„În Duminica a XXII-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pilda bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor dreptslăvitori din Târgu-Mureș. Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Înălțarea Domnului” – Catedrala mare din municipiul reședință de județ”, informează reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro

Adresându-se celor prezenți,  Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a spus: „Zidiți după chipul lui Dumnezeu, noi nu facem parte din familia maimuțelor, pentru că purtăm în noi un suflet nemuritor. Avem certitudinea victorioasă că viața noastră continuă dincolo de barierele mormântului și de vălurile morții. Iată de ce trebuie să trăim creștinește, pentru ca la sfârșit să primim odihnă în casa nefăcută de mână și veșnică din ceruri. De-am dobândi lumea întreagă cu toate comorile și splendorile ei, dar ne-am păgubit mântuirea sufletului, viața noastră este egală cu zero. De aceea, un ilustru predicator exclama oarecând: «O, orbire! Se socotește mare rău dacă trupul și-a pierdut sufletul, dar mai mare rău este dacă sufletul L-a pierdut pe Dumnezeu»”.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE