Conferință preoțească de toamnă la Târgu Mureș Religie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1422 Vizualizări

Conferință preoțească de toamnă la Târgu Mureș

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în cursul zilei de luni, 1 noiembrie în mijlocul clericilor din protopopiatul Târgu-Mureș, cu prilejul conferinței preoțești de toamnă, informează Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Începând cu ora 10.00, la biserica „Învierea Domnului” din cartierul Tudor Vladimirescu a fost oficiată slujba de Te-Deum de către un sobor de preoți, urmată de lucrările conferinței  prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, desfășurată sub genericul „Taina Spovedaniei în viața duhovnicească a preotului și a comunității parohiale”. În prima parte a conferinței, părintele protopop Olimpiu Zăhan a adresat celor prezenți cuvântul de bun venit. Referatul din cadrul întrunirii a fost susținut de către părintele Eugen Bărăian, preot al parohiei Sângeorgiu de Mureș II. Tema conferinței a cuprins trei mari capitole, „Aspecte teologice privitoare la Taina Mărturisirii păcatelor în spiritualitatea ortodoxă”, „Importanța Tainei Spovedaniei pentru viața duhovnicească a preotului și a familiei acestuia” și „Aspecte pastorale legate de Taina Pocăinței în societatea actuală secularizată”.

„Prezența Arhipăstorului Alba Iuliei la Târgu-Mureș a constituit un moment de întărire și mângâiere sufletească pentru clericii protopopiatului, părintele Olimpiu Zăhan mulțumindu-i la final Înaltpreasfinției Sale pentru cuvântul ziditor adresat celor prezenți”, afirmă reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Sursă foto: www.reintregirea.ro

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE