Infotrip Amara Tour în Tunisia: stări de bine, relații trainice și amintiri plăcute Timp liber
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 456 Vizualizări

Infotrip Amara Tour în Tunisia: stări de bine, relații trainice și amintiri plăcute

În perioada 22-29 septembrie, agenția de turism Amara Tour a organizat un infotrip în nordul Africii, mai exact în Tunisa, una din cele trei destinații clasice ale agenției, pe lângă Egipt și Turcia. Timp de o săptămână am făcut cunoștință cu frumusețile și atracțiile Tunisiei, deloc puține dacă e să guști din fiecare, de la atracțiile istorice până la clipele de  relax pe malul Mediteranei. Noi cei prezenți în această aventură din nordul africii ne-am convins pe viu de farmecul Tunisiei, una din destinațiile de care trebuie ținut cont pentru excursiile viitoare, lucru reliefat  și de Iulia Şandru, commercial manager Amara Tour, la finele infotrip-ului tunisian.

„Amara Tour este o agenție de turism tour-operatoare ce și-a început activitatea în anul 2017. De atunci și-a propus să deschidă porți de călătorie  spre destinații consacrate și iubite de către turiștii români: Tunisa, Egipt și Turcia. Credem cu tărie că lumea are dreptul de a descoperi locuri și culturi mai puțin cunoscute, noi perspective conectate  la noi realități. Cu o dublare anuală a numărului de turiști, peste 100.000 de turiști au beneficiat până în prezent de serviciile turistice Amara Tour. Pentru sezonul estival 2022 Amara Tour va opera noi destinații de vacanță, cu zboruri din cele mai dezvoltate orașe ale României, în parteneriat cu compania aeriană Hi Sky, având baza operațională la Cluj Napoca”, a precizat Iulia Şandru. 

Catalogul sezonului turistic 2022

De la ea am aflat că Amara Tour are un frumos obicei, în a lansa un catalog pentru sezonul următori cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului.

 „Cu această ocazie lansăm un nou catalog aferent sezonului turistic 2022 pentru Tunisia adresat turiștilor dornici de aventură, distracție și relaxare. Adevărul este că, dacă e să compensăm unele experiențe nerealizate, fie că sunt vacanțe la plajă, evadări romantice sau distracție în familie, fie aventuri culinare, zile la SPA sau escapade culturale, cu greu puteți găsi o destinație care să le îmbine pe toate precum o face Tunisia”, afirmă Iulia Șandru.

De ce Tunisia este o destinație versatilă care poate satisface toate nevoile de călătorie?

„Tunisia  se mândrește cu peste 1200 de kilometri de litoral. Sunt plaje pentru familii, plaje pentru petreceri, plaje secrete, plaje destinate sporturilor nautice, toate te așteaptă să le descoperi. Personal, recomand oricărui turist să încerce mâncarea locală, să viziteze cel puțin unul dintre siturile arheologice, să se bucure de viața activă de noapte sau să se rătăcească în labirintul străduțelor înguste ale Medinei, o experiență autentic orientală”, afirmă reprezentantul Amara Tour.

Fără să minimalizăm efectele pandemiei, destinația Tunisia poate fi considerată ca fiind una cât se poate de safe.

„Trăim o perioadă în care nu se mai aplică celebra zicală „Business as usual”, cu toții ne adaptăm noilor realități, inclusiv în sectorul turistic, prin introducerea unor măsuri inovatoare pentru protejarea oaspeților și a personalului. Măsurile luate de hotelierii tunisieni pentru a face față cu bine sezonului turistic sunt măsuri simple de precauție care nu afectează buna desfășurare a vacanței deoarece se aseamănă cu cele pe care turistul le aplică deja în viața cotidiană.  Subliniez faptul că, pentru întregul sezon turistic 2021 Tunisia s-a aflat pe lista roșie a țărilor cu risc epidemiologic ridicat și nu a existat niciun turist care să fie diagnosticat pozitiv cu Covid-19 aici la destinație”, spune Iulia Șandru.

Ce are inedit Tunisia  pentru vizitatori?  

„În acestă fostă colonie franceză poți vizita ruinele Cartaginei, Coloseumul El Djem și multe alte situri arheologice incluse în Patrimoniul UNESCO, alături de întinderile deșertului Sahara. Dintre aceste situri arheologice încluse în Patrimoniul UNESCO amintesc Amfiteatrul El Jem, siturile arheologice din Cartagina, Dougga și Kairouan, Medina din Sousee și Medina din Tunis.

Cea mai bună variantă pentru iubitorii de petreceri este stațiunea Sousse unde se găsesc numeroase magazine, baruri, restaurante și cluburi de noapte.

Port El Kantaoui este o stațiune vibrantă și cosmopolită, cu plaje minunate și cluburi de golf, cu străzi pietruite și arhitectură maură andaluză.

Yasmine Hammamet este stațiunea ce oferă hoteluri de top și cele mai bune restaurante gourmet, fiind în același timp cel mai important port de agreement de pe malul stâng al Mării Mediterane cu aproximativ 740 de vapoare.

Stațiunea Hammamet , nume ce provine de la renumitele băi de aburi hammam, a cărui ambasador onorific a fost miliardarul român stability aici în urmă cu aproape 100 de ani, George Sebastian. Casa acestuia, actualmente Centrul Cultural Internațional din Hammamet, a fost construită în anul 1927 și care se remarcă printr-o arhitectură impresionantă cu accente elgante și clasice ale stilului arab”, și-a încheiat Iulia Șandru prezentarea câtorva din atracțiile Tunisiei.

Concluzia au tras-o tot cei de la Amara Tour, una mai mult decât grăitoare despre starea de spirit care ne-a însoțit la întoarcerea în țară.

„Ne-am bucurat de posibilitatea de a cunoaște oameni minunați, pozitivi și entuziaști. Am încredere că vor reveni acasă încărcați cu amintiri plăcute, cu impresii personale dar și cu cele de grup care au format o frumoasă echipă. Până la urmă totul se rezumă la stări de bine, relații trainice și amintiri plăcute”, a concluzionat reprezentantul Amara Tour.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE