Home / Slider / Noi „controale COVID” efectuate de Poliția Mureș

Noi „controale COVID” efectuate de Poliția Mureș

Distribuie

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, împreună cu jandarmi și polițiști locali au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

”În ultimele 48 de ore, în urma activităţilor desfăşurate pe raza întregului județ, au fost verificate peste 420 de societăți comerciale, aproximativ 6.990 de locații de interes, peste 450 de mijloace de transport persoane, fiind totodată legitimate peste 12.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale, conform Legii 55/2020, în valoare totală de 9.000 de lei, dintre care 57 ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală, 23 ca urmare a nerespectării interdicțiilor privind deplasarea/ libera circulație, iar 2 aplicate operatorilor economici, pentru organizarea de activități în spațiul public/ privat/ închis pentru care au fost instituite interdicții/ restricții. Totodată, au fost organizate 75 de acțiuni punctuale, în cadrul cărora au fost angrenați peste 270 de polițiști”, a informat luni, 1 noiembrie, Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Potrivit aceleiași surse, poliţiştii mureșeni vor continua acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici și în perioada următoare, precum și pentru prevenirea nerespectării legislației în domeniu.

”Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație”, se mai arată în comunicat.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.