Apele Române Mureș, parte din proiectul RO-FLOODS Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 304 Vizualizări

Apele Române Mureș, parte din proiectul RO-FLOODS

Echipa Apelor Române Mureș (Administrația Bazinală de Apă Mureș- ABA) face parte dintr-un amplu proiect dedicat managementului riscului la inundații, denumit RO-FLOODS, conform unui comunicat al biroului de presă ABA Mureș. Sub denumirea completă „Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor în scopul implementării etapelor a 2-a și a 3-a ale Ciclului II al Directivei Inundații” (SIPOCA 734), proiectul RO-FLOODS este coordonat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională Apele Române, cu sprijinul World Bank Romania. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă fundamentarea şi sprijinirea măsurilor de implementare ce vizează adaptarea structurilor, optimizarea proceselor şi pregătirea resurselor umane necesare îndeplinirii obligaţiilor asumate prin Legea Apelor nr. 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare, a H.G. 846/2010 privind aprobarea Strategiei Naţionale de Management al Riscului la inundaţii pe termen mediu şi lung, precum şi conformarea cu cerinţele Directivei 2007/60/EC privind evaluarea şi gestionarea riscului la inundaţii în scopul consolidării capacităţii autorităţilor și instituţiilor publice din domeniul gospodăririi apelor şi al managementului riscului la inundaţii.
Valoarea totală a proiectului este de 139.996.000 lei din care 84,68 % din fonduri europene și 15,32 % reprezintă cofinanțarea națională ce va fi asigurată de la bugetul de stat. Valoarea totală a proiectului pentru Administrația Națională „Apele Române” este de 6.951.134,59 lei, iar contribuția proprie este de 2 % (139.022,70 lei).
Data începerii și finalizării proiectului: 01.11.2019-31.10.2022.
România este una dintre țările Uniunii Europene cu cel mai mare risc la inundații. Ca să fie înțelese mai bine riscurile cu care ne confruntăm și felul în care ne putem proteja, sute de specialiști din diverse domenii se implică în proiectul #ROFLOODS pentru a îmbunătăți Planurile de Management al Riscului la Inundaţii în România pentru perioada 2022-2027. Gestionarea eficientă a fenomenelor hidrometeorologice periculoase depinde însă de colaborarea strânsă dintre instituțiile publice, sectorul privat, societatea civilă și toți cei care trăiesc în zone expuse riscurilor. „Motiv pentru care, te invităm să ne urmărești și să vezi cum poți contribui și tu pentru a fi pregătiți în fața inundațiilor – https://bit.ly/3pBQ2bw„, se mai arată în comunicatul biroului de presă al Administrației Bazinale de Apă mureș

Sursa: Apele Române Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE