Prelevare multiorgan la Spitalul de Urgență Târgu Mureș Sanatate
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 663 Vizualizări

Prelevare multiorgan la Spitalul de Urgență Târgu Mureș

Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș a anunțat duminică, 31 octombrie, realizarea cu succes a unei prelevări multiorgan, în cadrul Secției clinice ATI, de la o pacientă aflată în moarte cerebrală.
Datorită generozității unei familii, a unui gest de altruism absolut, familia acesteia a acceptat să doneze organele altor oameni care se luptă să supraviețuiească.
„Niciun gest de mulțumire nu este suficient pentru a alina suferința familiei, datorată grelei încercări, dar recunoștința noastră și aprecierea gestului le purtăm donatorului și întregii familii. Ne exprimăm sincerele condoleanțe și le mulțumim încă o dată pentru faptul că s-au gândit la alți pacienți aflați în suferință pentru a le oferi o nouă șansă”, au transmis reprezentanții Spitalului.


Conform sursei citate, dr. Radu Zamfir, directorul Agenției Naționale de Transplant, împreună cu echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni, au prelevat ficatul, iar dr. Andrei Tomuță împreună cu echipa medicală de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj Napoca au prelevat rinichii.
„Apreciem, de asemenea, efortul personalului medical implicat în declararea morții cerebrale formată din dr. Mihai Morariu, KDP, medic primar ATI, asistent medical Dorin Boca, coordonator transplant și dr. Oana Pintea, coordonator regional Mureș care au participat din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș”, se mai menționeză în același comunicat.


Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE