Târgu Mureș, mai curat cu 80 de tone de deșeuri Slider
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 1522 Vizualizări

Târgu Mureș, mai curat cu 80 de tone de deșeuri

Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu Mureș a anunțat marți, 2 noiembrie, că peste 31 tone de echipamente electrice și electronice au fost colectate în cadrul unei campanii organizate la nivelul municipiului, la inițiativa Primăriei, în colaborare cu SC Recolamp și partenerii săi. 

În cadrul acțiunii, ce s-a desfășurat în fiecare zi de sâmbătă a lunii octombrie s-au amplasat containere în diferite zone ale orașului, unde s-au colectat televizoare, calculatoare, frigidere, aragazuri, mașini de spălat, aspiratoare, fiare de călcat, corpuri de iluminat, becuri economice, neoane, becuri și tuburi cu LED, baterii și acumulatori. Cetățenii au putut aduce deșeurile direct la punctele de colectare special amenajate din zonele Tudor, Dâmbul Pietros și strada Libertății, Aleea Carpați, Cornișa, centru sau Mureșeni, în total fiind amenajate 23 puncte de colectare.

Pentru un mediu curat”

Acțiunea  desfășurată în perioada 2 – 23 octombrie este a doua campanie de colectare voluntară a deșeurilor de echipamente electrice și electronice la Târgu Mureș, sub sloganul „Pentru un mediu curat”. După mobilizarea exemplară în lunile martie – aprilie, prin care s-au colectat 45 de tone de deșeuri și în luna octombrie s-a colectat o cantitate semnificativă de DEE. De asemenea, prin serviciul de ridicare de la domiciliu a deșeurilor voluminoase sau cu greutate mai mare de 50 de kg, Asociația Recolamp a deservit peste 60 de locuințe din Târgu Mureș.

„Campania de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice este binevenită în Târgu Mureș. De mulți ani nu a mai fost în orașul nostru o acțiune similară, și iată, anul acesta, prin organizarea a două acțiuni de acest gen, două campanii mari, prin care  Târgu Mureșul a fost curățat de aproape 80 de tone de astfel de deșeuri. Mulțumim partenerilor noștri, mulțumim pentru ajutorul acordat!” – a declarat primarul orașului Târgu Mureș, Soós Zoltán.

„Reacția târgumureșenilor la inițiativa reluării campaniei a fost și de data aceasta una pozitivă. Mulțumim Primăriei Municipiului Târgu Mureș și RO Ecologic Recycling pentru sprijinul și implicarea în această acțiune de colectare și sperăm pe viitor la cât mai multe astfel de colaborări.” – a declarat Sorin Boroș, Director Departament Logistică – Recolamp.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE