AUR, sesizare pentru plăcuțele bilingve amplasate pe străzi din Târgu Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1385 Vizualizări

AUR, sesizare pentru plăcuțele bilingve amplasate pe străzi din Târgu Mureș

Deputatul AUR Mureş, Dan Tănasă a declarat, marţi, că autorităţile competente au fost sesizate în legătură cu amplasarea tăbliţelor bilingve pe străzile din centrul municipiului Târgu Mureş, menţionând că demersul Primăriei contravine deciziilor instanţelor judecătoreşti.
Potrivit acestuia, problema plăcuţelor a fost tranşată în mod definitiv de instanţele de judecată, atât în prima instanţă la Tribunalul Mureş, cât şi în recurs la Curtea de Apel, în dosarul nr. 28/102/2018.
„Consiliul Local şi formaţiunea UDMR împreună cu asociaţia ‘Miko Imre’ (…) au pierdut procesul prin care s-a stabilit anularea Hotărârilor de Consiliu Local care priveau redenumirea şi amplasarea plăcuţelor bilingve pe străzile din Târgu Mureş. Acum, fără o hotărâre în acest sens şi fără a parcurge paşii legali, peste noapte, administraţia UDMR schimbă plăcuţele din centrul oraşului. Este inadmisibil ca într-un oraş care speră la reformă şi modernizare autentică să ne lovim de aceleaşi metehne UDMR-iste, unde mutarea statuilor, redenumirea străzilor şi amplasarea plăcuţelor reprezintă singurele ‘realizări’ (…) Au fost sesizate autorităţile competente, aşteptăm măsurile legale şi sperăm că acest incident să constituie doar un eveniment izolat întrucât ne dorim performanţă şi modernizare la Târgu Mureş, nu îngroparea în veşnicul pretext etnic prin reaprinderea unor sensibilităţi”, scrie Dan Tănasă, pe pagina sa de Facebook.

(www.agerpres.ro)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE