Dedică timp dezvoltării personale: idei și exerciții care să te ajute să evoluezi Timp liber
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Dedică timp dezvoltării personale: idei și exerciții care să te ajute să evoluezi

 Dezvoltarea personală este importantă în viaţa fiecăruia dintre noi, deoarece ne poate ajuta să ne creştem stima de sine, să evoluăm profesional, să eliminăm stresul şi să ne bucurăm mai mult de viaţă. Partea cea mai grea atunci când vrei să începi să dedici timp dezvoltării tale este că va trebui să găseşti un echilibru între muncă, responsabilităţi, activităţi de relaxare şi activităţile care te ajută să te dezvolţi.

Iată câteva idei şi exerciţii de dezvoltare personală care să te ajute

Citeşte 

 Lectura te poate ajuta să îţi păstrezi mintea ascuţită. Atunci când citeşti, poţi să îţi lărgeşti perspectivele, să înveţi lucruri noi, dar şi să îţi păstrezi mintea antrenată prin expunerea ei la cuvinte, fraze şi concepte noi. De aceea, cititul este un obicei pe care merită să îl formezi. Nu trebuie să citeşti cărţi care nu îţi plac, de aceea te poţi îndrepta spre orice tip de lectură, de la cărţi de self-help şi până la romane, poezie sau istorie. În plus, un astfel de obicei nu trebuie să te coste bani, ci poate fi chiar foarte accesibil dacă îţi faci abonament la o bibliotecă sau la un serviciu ce livrează cărţi cu împrumut. 

P.S. Dacă nu îţi plac cărţile, poţi oricând să le înlocuieşti cu articole online pe teme diverse şi de interes pentru tine. 

Meditează

 Meditaţia este una dintre cele mai populare tehnici pentru relaxarea psihicului, dar şi a minţii. Cum te poate ajuta meditaţia în dezvoltarea personală? Ei bine, cu ajutorul meditaţiei înveţi să îţi conştientizezi emoţiile şi trăirile, să îţi observi gândurile în loc de a le da curs şi să îţi limpezeşti mintea. Astfel, vei putea să te bucuri de productivitate crescută, reducerea stărilor de anxietate şi depresie, dar şi de un somn mai bun. 

Planifică

 Planificarea timpului şi a obiectivelor pe care le ai atât personal, cât şi profesional, te poate ajuta să te dezvolţi. Cum? Prin gestionarea mai eficientă a timpului, dar şi prin obţinerea unor obiective clare pe care să te focusezi, în loc de a irosi energie pe task-urile ce nu sunt atât de importante. Poţi folosi o agendă, un planificator sau chiar şi o tăbliţă cu post-it-uri sau notiţele de pe telefon, orice te ajută să te organizezi mai bine.

Învaţă un skill nou

 Învăţarea unui skill nou îţi poate oferi posibilitatea de a te dezvolta pe plan personal, deoarece îţi vei îmbogăţi cunoştinţele îţi vei antrena capacitatea de memorare, dar şi creativitatea. Pe lângă aceste beneficii, un skill nou îţi poate aduce şi noi perspective profesionale şi venituri extra. Porneşte de la un hobby sau o pasiune şi începe prin a o practica zilnic puţin câte puţin. Mai apoi, următorul pas este să te specializezi cu ajutorul profesioniştilor. Optează pentru cursuri autorizate de la AteliereleIlbah.ro şi oferă-ţi şansa de a transforma o pasiune într-o carieră.

  Dezvoltarea personală îţi va aduce numeroase beneficii pe toate planurile, de aceea este esenţial să găseşti timp pentru activităţi care să te ajute să evoluezi. Fie ca o faci zilnic, în weekend-uri sau de 3 ori pe săptămână, munca pe care o depui pentru a creşte ca persoana îţi va îmbunătăţi cu siguranţă viaţa.

Sursa foto: Pexels.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE