Despre Istoria Mărcii de Ceasuri Timex și Evoluția Acesteia Timp liber
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 1263 Vizualizări

Despre Istoria Mărcii de Ceasuri Timex și Evoluția Acesteia

https://images.unsplash.com/photo-1615213091719-a4abfb7282a6?ixid=MnwxMjA3fDB8MHxzZWFyY2h8Mnx8dGltZXh8ZW58MHwwfDB8fA%3D%3D&ixlib=rb-1.2.1&auto=format&fit=crop&w=500&q=60

Brandul Timex a schimbat radical ceea ce se ştia despre fabricarea şi comercializarea ceasurilor! Acesta a venit pe piaţă cu ceasuri pentru bărbaţi sau pentru femei produse în masă cu tehnologii inovatoare care au redus considerabil prețurile, păstrând calitatea şi precizia. 

Cu o istorie de peste 165 de ani în spate, ceasurile Timex pentru dame și bărbați sunt în prezent rezultatul unei evoluţii uimitoare! Trebuie înțeles că brandul nu a fost întotdeauna pentru ceasuri de mână şi că a avut o ascensiune captivantă atât din punct de vedere cultural, cât şi tehnologic. Altfel spus, colecţia de ceasuri Timex a avut mai multe feţe şi forme până a ajunge la ceea ce este în prezent. 

Începutul brandului Timex

Ceea ce este cunoscut în prezent ca brand renumit pentru toate ceasurile de mâna Timex, a fost iniţial producător de ceasuri Waterbury Clock Co. Acest brand care a fost înfiinţat în 1854 în Waterbury Connecticut de compania Benedict și Burnham şi folosea la acea vreme alama pentru a fabrica ceasuri.

Succesul ei a început să crească în 1877 când a găsit o modalitate ieftină de a produce ceasuri de buzunar. Acestea au fost predecesoarele ceasurilor de mână şi au propulsat compania timp de un deceniu ca fiind cel mai mare producător de ceasuri de buzunar din lume. 

Ingersoll intră pe piaţă

La sfârşitul secolului al 19-lea, intră pe piaţa ceasurilor de buzunar un al doilea producător care va marca istoria brandului Timex. Este vorba despre Ingersoll care producea ceasurile de buzunar Yankee, un al doilea predecesor al ceasurilor de mâna Timex. 

În 1912, Ingersoll a cumpărat fabrica de ceasuri Waterbury de la Waterbury Clock Co. care începuse să intre în declin, marcând astfel începutul evoluţiei către ceea ce la începutul secolului al XX-lea avea să devină Timex.

Primul război mondial creează necesitatea ceasului de mână

Waterbury a început fabricarea ceasurilor de mâna odată cu primul război mondial. Acestea erau iniţial destinate tunarilor militari şi celor care luptau în prima linie. Tot acum, Ingersoll a început să găsească o piaţă similară de desfacere dincolo de hotarele Statelor Unite, fără a avea succes prea mare.

Waterbury cumpăra Ingersoll

În 1922, Waterbury cumpără marca Ingersoll şi astfel apare marca Ingersoll produsă de Waterbury. Chiar dacă urmează marea cădere a burselor care afectează afacerile americane, la începutul anilor 1930 marca Ingersoll încheie un acord de licenţă cu Walt Disney şi începe producerea ceasurilor de mâna Mickey Mouse. Chiar şi aşa, Waterbury intră în insolvenţă, iar în timpul celui de-al doilea război mondial este preluată de Thomas Olsen care o salvează de la destrămare. 

Waterbury începe să producă piese militare pentru rachete

Cu toate că s-a îndepărtat mult de ideea iniţială, sub conducerea lui Thomas Olsen, Waterbury începe să producă piese militare pentru rachetele guvernamentale, reuşind să supravieţuiască celui de-al doilea război mondial. 

Succesul acestei strategii a dus la schimbarea numelui companiei în United States Time Co., iar în 1949 a permis producerea şi lansarea primului ceas de mâna Timex. 

Apare brandul Timex

Denumirea brandului combină “Time” de la Time Magazine şi “x” de la Kleenex şi a fost o mişcare cutezătoare şi un succes deplin. Ceasurile Timex s-au remarcat prin durabilitate şi rezistenţă la impacturi puternice, dar şi prin preţurile foarte avantajoase. Datorită mai multor campaniilor de succes televizate, printate sau transmise pe calea radioului, Timex devine rapid ceasul american preferat!

Astfel, până în 1962, unul din trei ceasuri vândute în Statele Unite era un Timex, iar până în 1969 United States Time Co. devine Timex Corp.

Ceasurile Timex sunt cunoscute pentru calitatea, eleganța și accesibilitatea lor. Vin în multe stiluri diferite, cu afișaj atât digital, cât și analog, precum și în modele care sunt rezistente la apă până la 30 de m adâncime. Au o gamă largă de stiluri și culori care se potrivesc majorității bugetelor. 

O nouă linie de modele, Timex Connected, a fost lansată în 2017 și oferă o gamă completă de funcții, cum ar fi urmărirea fitnessului, monitorizarea somnului și multe altele.

Unul dintre cele mai noi ceasuri ale lor este Metropolitan, care poate fi purtat atât de femei, cât şi de bărbați. Metropolitan are o carcasă din oțel lustruit, un cadran ușor de citit și o baterie foarte durabilă

Timex Mako este un nou ceas care a fost conceput pentru pasionații de pescuit. De asemenea, este impermeabil și rezistent la rugină, ceea ce îl face ceasul perfect de luat în următoarea excursie de pescuit!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE