Ești din Iași și suferi de halitoză? Află care sunt cauzele care pot sta în spatele respirației urât mirositoare! Sanatate
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Ești din Iași și suferi de halitoză? Află care sunt cauzele care pot sta în spatele respirației urât mirositoare!

Din păcate, igiena dentară nu este unul dintre punctele forte cu care România se poate lăuda. Conform studiilor, doar o treime din populația adultă se spală zilnic pe dinți, iar jumătate din adulți se bazează pe guma de mestecat ca primă măsură adoptată de igienă dentară. Cu astfel de obiceiuri nesănătoase, nu este de mirare că românii se confruntă cu o multitudine de probleme stomatologice, pe care le lasă deseori netratate, atât din ignoranță și nepăsare, cât și din frica și reticența de a apela la ajutorul specialiștilor. Pe lângă parodontoză, sensibilitate dentară, carii sau dinți strâmbi, respirația urât mirositoare, cunoscută și sub numele de halitoză, este o afecțiune dentară comună, existentă în viața majorității românilor.

Dacă și tu te confrunți cu o respirație urât mirositoare, atunci citește în continuare acest articol și află care sunt posibilele cauze ale acestei afecțiuni, pentru a știi cum să o tratezi în mod corespunzător!

Iată care sunt unele dintre cauzele care stau la baza respirației urât mirositoare!

  • O igienă dentară precară

În majoritatea cazurilor, respirația urât mirositoare este rezultatul unei igiene dentare necorespunzătoare. Astfel, pentru a avea o respirație fresh, asigură-te că te speli pe dinți zilnic, de minim două ori, dimineața și seara, că folosești ață dentară, dar și apă de gură. Cu toate acestea, există și alte cauze ale apariției halitozei, iar atunci când simptomele acesteia persistă, este importantă găsirea cauzei care stă la baza acestei afecțiuni dentare. În acest sens, poți apela la specialiștii de la Dental Offers România, pentru a găsi rapid cea mai bună clinică stomatologică din Iași, pliată pe nevoile în ceea ce ține de servicii, dar și de costuri.

  • Boala parodontală

Boala parodontală sau parodontoza afectează gingiile ce înconjoară dinții, de aceea fiind cunoscută și sub numele de boala gingiilor. Este principala cauza a pierderii dinților în rândul adulților cu vârste de peste 30 de ani și este favorizată de o igienă precară, fumat, alimentație, dereglări hormonale sau predispoziții genetice. Simptomele acesteia includ respirația urât mirositoare, inflamarea gingiilor, durere la mestecare, sensibilitate dentară și sângerări gingivale. În faza incipientă a bolii, se folosesc metode neinvazive de tratare a parodontozei, precum detartrajul sau substanțe cu antibiotic, însă, odată ce aceasta avansează, procedurile chirurgicale se dovedesc a fi absolut necesare pentru a stopa căderea dinților.

  • Cariile dentare

Cariile reprezintă principala problemă dentară la nivel mondial, dar și o altă cauză a apariție ihalitozei. Cariile apar în momentul în care placa dentară se combină cu amidonul sau zahărul din alimentele consumate, combinație ce atacă smalțul dinților și conduce la formarea acestora. Deși primele carii apar în copilărie, acestea sunt caracteristice oricărei vârste, fiind favorizate de uscarea gurii odată cu trecerea anilor sau de consumul diverselor medicamente. Cariile dentare nu trec de la sine, iar netratate la timp pot conduce la afectarea profundă a structurii dintelui. De aceea, este mereu recomandată apelarea la un stomatolog care să curețe suprafața afectată și să repare dintele, asigurându-se totodată că acesta va rămâne sănătos pentru o perioadă lungă de timp.

Așadar, halitoza este o afecțiune comună, însă care poate fi extrem de jenantă și de neplăcută, în special în contextele sociale. De aceea, este foarte importantă depistarea cauzei respirației urât mirositoare, astfel încât aceasta să poată fi tratată în mod corect și eficient!

Sursa foto: Unsplash.com.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE