Leonard Azamfirei (PSD), încrezător într-o evaluare OMS a sistemului de sănătate din România Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 441 Vizualizări

Leonard Azamfirei (PSD), încrezător într-o evaluare OMS a sistemului de sănătate din România

Camera Deputaților a organizat miercuri, 3 noiembrie, o întâlnire de lucru între Comisiile de sănătate din Parlamentul României și oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), la care a participat și senatorul social-democrat Leonard Azamfirei, vicepreședinte al Senatului României și rector al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Potrivit senatorului PSD de Mureș, ”deși știința medicală este aceeași, peste tot, în lume”, modul în care aceasta este aplicată în fiecare țară ”depinde de viziunea unei politici sanitare coerente, de resursele existente și de gradul de acceptare de către societate.”

”Evaluarea externă pe care o poate face OMS, organizație care are nu doar informațiile recente dar și privirea de ansamblu asupra situației mondiale se poate constitui într-un set de recomandări capabile să dea soluții la două probleme esențiale: ce ar trebui să facem pentru a ieși din situația critică în care ne găsim? Ce trebuie să facem pentru ca, în viitor, să nu mai revenim la situația actuală?”, a scris, pe pagina sa de Facebook, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei.

Totodată, rectorul UMFST ”George Emil Palade” din Târgu Mureș a fost de părere că principalele priorități sanitare ale țării noastre sunt vaccinarea anti COVID-19, testarea, îmbunătățirea relației cu medicina primară și de familie și nu în ultimul rând scăderea presiunii cauzată de pandemie asupra sistemului de sănătate.

”România stă în fața unor decizii majore de natură politică, administrativă și sanitară care trebuie să dea soluții corecte la aceste două întrebări. Vaccinarea, relația funcțională cu medicina primară/de familie, testarea și scăderea presiunii infernale existente acum pe spitale sunt principalele urgențe sanitare ale României. Comunicarea de tip “one voice, one message” trebuie să redea încrederea în sistemul medical și în profesioniștii acestui sistem. Este vorba aici despre oameni, nu despre politică, despre modele de bună practică, despre evitarea greșelilor făcute de noi, până acum, sau de alții. Aceasta este problema reală a României, astăzi”, a punctat senatorul Leonard Azamfirei.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE