Home / Administratie / Proiect ”Anghel Saligny” pentru reabilitarea DJ151D Ungheni – Acățari

Proiect ”Anghel Saligny” pentru reabilitarea DJ151D Ungheni – Acățari

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 3 noiembrie, într-o ședință extraordinară de lucru, cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții „Reabilitarea sistemului rutier pe drumul județean DJ 151D Ungheni – Acățari, județul Mureș”, în vederea depunerii solicitării de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Investiția este estimată la valoarea de 118,2 milioane de lei, cu TVA inclus, din care 1,4 milioane de lei, cu TVA inclus, reprezintă cheltuieli neeligibile.

”Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA”, în calitate de beneficiar, a elaborat proiectul ”Construcția autostrăzii Târgu Mureș – Ogra – Câmpia Turzii” în care s-a proiectat un seminod și o bretea de intrare în autostradă din DJ 151D spre Cluj și o bretea de descărcare din autostradă direcția Cluj – DJ 151D – DN13 spre Acățari. Având în vedere starea de viabilitate a acestui tronson de drum judeţean, în vederea eliminării disconfortului și a dificultăților de circulație pe acesta, se impune reabilitarea drumului pe o lungime de 14,44 kilometri”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Conform aceleiași surse, în documentaţia tehnico-economică ”s-au propus a se executa lucrări de frezare a asfaltului existent, completarea fundației drumului și reasfaltarea părţii carosabile în trei straturi, realizarea de trotuare și piste pentru bicicliști în intravilanul localităților, colectarea apelor pluviale de pe partea carosabilă, realizarea semnalizării rutiere, amenajarea acceselor la proprietăţi, amenajarea intersecţiilor, amenajare stații de autobuz, realizarea a trei poduri noi din beton armat în locul celor existente.”

(Redacția)

Citeste si:  Târgu Mureș: Amendă de 20.000 de lei pentru organizarea unei petreceri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Transporturilor, anunț despre Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț

Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 27 ianuarie, că în aceeași zi …