Două spectacole invitate la Teatrul Național Târgu Mureș Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 253 Vizualizări

Două spectacole invitate la Teatrul Național Târgu Mureș

Reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș anunță primirea a două spectacole, ale teatrului clujean „Reactor de creație și experiment”, în luna noiembrie.

Cele două spectacole invitate la Târgu-Mureș sunt „(IN)CORECT”, de Leta Popescu, și „INTERIOR LUMINĂ”, în regia lui Mihai Păcurar. Spectacolele vor fi însoțite de prezentări ale proceselor de lucru, susținute de cei doi regizori.

Evenimentele fac parte din proiectul „Laborator de creație și experiment”, al cărui scop este sprijinirea cercetării artistice în teatrul românesc, prin documentarea și arhivarea proceselor de creație și comunicarea lor către toți cei interesați, profesioniști în artele spectacol, precum și public.

Laborator de creație și experiment este un proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„(IN)CORECT”, în 10 noiembrie

Sursă fotografie: Teatrul Național Târgu Mureș

Spetacolul „(IN)CORECT” va fi prezentat miercuri, 10 noiembrie, de la ora 18:30, la Sala Mică.

Când membrii unei familii au vieți complet diferite, granița dintre ce e corect și ce e incorect este foarte fină. Seamănă cu locul în care Dunărea se revarsă în Marea Neagră. E un loc incert, tulbure, așa cum devin în miezul nopții mințile rudelor aflate într-o vacanță în Deltă.

Spectacolul „(IN)CORECT” jonglează cu planul fanteziilor și al dorințelor a două generații diferite. Reluarea amintirilor comune pare să fie drumul spre a fi împreună. Și dacă nu ne aducem aminte același lucru?

Textul și regia sunt semnate de Leta Popescu, scenografia îi aparţine Luciei Mărneanu, mișcarea scenică a fost concepută de Farid Fairuz, atmosfera sonoră a fost realizată de Oana Hodade, colajul video îi aparţine lui Doru Vatavului, iar Dominik M. Iabloncic a făcut asistență de regie și pregătire muzicală.

Din distribuţie fac parte actorii: Cătălin Filip, Oana Mardare, Alina Mișoc, Emőke Pál, Paul Sebastian Popa, Lucian Teodor Rus, Doru Taloș şi Sânziana Tarța.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 14 ani.

„INTERIOR LUMINĂ” în 17 noiembrie

Sursă fotografie: Teatrul Național Târgu Mureș

Spectacolul „INTERIOR LUMINĂ” va fi prezentat miercuri, 17 noiembrie, de la ora 18.30, la Sala Mică.

De câte ori te-ai bălăcit zile în șir în propriul noroi emoțional pentru că asta s-a simțit mai just decât încercările de redresare? De câte ori aceste încercări au părut că duc în jos și tot în jos, indiferent de direcția optimistă și intențiile tale auto-salvatoare? De câte ori a părut că toată lumea este mai adaptată vieții pe Terra decât ești tu?

Patru performeri au fost comisionați de un regizor să facă un spectacol pe tema crizei identitare și a depresiei care o urmează, dar e neclar cât de departe ar trebui să meargă. S-ar putea să o dea în bară, s-ar putea să nu își mai revină deloc. Dar există metode și metode de a face față situației: sesiuni de mindfulness, incursiuni dezolante în trecut, abandonare și altele.

Conceptul și regie sunt semnate de Mihai Păcurar, dramaturgia a fost realizată de Ioana Hogman, iar textele au fost scrise de: Oana Hodade, Ioana Hogman, Oana Mardare, Mihai Păcurar, Doru Taloș şi Adonis Tanța. Sunetul a fost realizat de Oana Hodade.

Din distribuţie fac parte: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș şi Adonis Tanța.

Spectacolul este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani.

Biletele pot fi achiziţionate în regim online pe www.biletmaster.ro. Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE