Home / Slider / CSU Târgu Mureș, argint național la spadă

CSU Târgu Mureș, argint național la spadă

Distribuie

La începutul acestei luni, Federația Română de Scrimă a dat startul Superligii „Flanco” în Campionatul Național pe Echipe Seniori. Între 1 și 7 noiembrie, planșa din Sala „Ana Pascu” din București a fost gazda meciurilor care au decis echipele campioane din scrima românească la sabie, floretă și spadă, feminin și masculin.

Meciurile din Superliga Națională de Spadă masculin au avut loc pe durata a două zile, în cea de a cincea și a șasea zi, unde 32 de sportivi, de la 8 echipe s-au întrecut în sistem turneu. Echipa CSU Târgu Mureș, înscrisă în competiție la această categorie și antrenată de Szabó Zoltán, a fost reprezentată de spadasini care de-a lungul timpului au obținut rezultate remarcabile în competițiile naționale și internaționale: Andrei Radu, Andrei Traian Timoce, Rigó Róbert Mihály și Tárdi Ottó. Aceștia s-au duelat cu CS Dinamo București 1, CS Dinamo București 2, CS Universitatea Craiova 1, CS Universitatea Craiova 2, CSA Steaua București, CSM Craiova și CS Satu Mare.

La o tușă de medalia de aur

Înzestrați cu toate calitățile necesare unui scrimer complet, sportivii au dominat cu încredere meciurile din turneu. În prima zi, s-au duelat în patru meciuri și s-au impus cu diferențe liniștitoare, excepție făcând meciul devenit decisiv, pierdut cu CSM Satu-Mare, la diferență de o singură tușă (44-45). În cea de a doua zi, echipa a câștigat toate cele trei partide din turneu.

Pandemia de COVID-19 a afectat toate sectoarele de activitate, iar scrima nu a rămas neatinsă. Anul trecut, Federația Internațională și, implicit, Federația Română de Scrimă au decis să anuleze toate competițiile programate. Prin urmare, a fost un an dificil și pentru sportivii mureșeni care au avut acum ocazia să participe la prima competiție din acest sezon pentru CSU Târgu Mureș.

„Suntem foarte încântați de rezultatul obținut și de faptul că am reluat activitatea sportivă la Club. O singură tușă ne-a despărțit de marele premiu. Echipa prezentată în cadrul competiției este recent formată, dar am simțit unitate și o energie extrem de pozitivă. Cu toții sunt sportivi valoroși și cu experiență, foști campioni naționali, medaliați în campionate mondiale, europene și balcanice, individual sau pe echipe. Personal, îmi doresc foarte mult ca la anul să putem organiza Cupa României sau Campionatul Național la Târgu Mureș”, a declarat antrenorul echipei, Szabó Zoltán.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: Trotuare spălate în zona centrală din Târgu Mureș

Distribuie În centrul municipiului Târgu Mureș s-a desfășurat o amplă acțiune de curățenie, care a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.