Home / Slider / Un nou succes internațional pentru Rareș Cojoc

Un nou succes internațional pentru Rareș Cojoc

Distribuie

Dansatorul mureșean Rareș Cojoc și perechea sa, Andreea Matei, au câștigat medalia de aur la categoria Adult Standard WDSF World Open în cadrul Transylvanian Grand Prix, competiție de talie internațională organizată în perioada 5-7 noiembrie, la Sibiu.

Perechea română s-a situat pe primul loc al clasamentului, cu un total de 624 de puncte, fiind urmată de duo-ul Evgeny Nikitin – Valeriya Menyaylo (Azerbaidjan, 585 de puncte) și de perechea Yahor Boldysh – Irina Averina (Republica Moldova, 546 de puncte).

”Ca să putem înțelege mai bine valoarea acestei competiții de tip World Open, prin analogie, putem spune că este echivalentul unui turneu ATP 1000 la tenis. World Open-urile sunt cele mai importante după Grand Slam-uri și de asemenea recompensa în materie de puncte este pe măsură. World Open-ul de la Sibiu este deja o tradiție în calendarul competițional la nivel mondial și din acest motiv tot mai multe perechi de mare valoare își adaugă această competiție în agenda lor proprie”, a declarat luni, 8 noiembrie, pentru cotidianul Zi de Zi, Rareș Cojoc.

Speranțe pentru reintrarea în normalitate

Sportivul care deține 19 titluri de campion al României la dans sportiv și-a manifestat speranța într-o revenire la normalitate din punct de vedere al organizării competițiilor internaționale, afectate în prezent de pandemia de COVID-19.

”Din punct de vedere al antrenamentelor, aș putea spune că nu s-a schimbat nimic. Dimpotrivă, am avut mai mult timp de analiză și introspecție asupra dansului nostru, și din fericire pot spune că ultimul an a fost extrem de benefic pentru performanța noastră. Poate cel mai roditor de până acum. Din punct de vedere al competițiilor, lucrurile stau altfel. Din păcate, numărul competițiilor s-a diminuat drastic. Sunt puțini organizatori care își pot asuma costul organizării unui concurs care ar putea fi anulat în orice moment. Grand Slam-urile sunt în continuare suspendate. Să sperăm că la anul totul ca reintra în regim normal”, a subliniat Rareș Cojoc.

Alex TOTH

 

De asemenea, verificati

Asigurăm condiții de viață mai bune pentru mureșeni cu fonduri europene

Distribuie În ultimii 4 ani am mobilizat fonduri europene pentru realizarea a peste 27 de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.