Șerban Sebastian, câștigătorul Marelui Trofeu “Mureș, dorurile tale…”, ediția 2021 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1429 Vizualizări

Șerban Sebastian, câștigătorul Marelui Trofeu “Mureș, dorurile tale…”, ediția 2021

Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş în colaborare cu Primăria Municipiului Reghin şi Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin a organizat ediția a IX-a a Festivalului-concurs național de interpretare a cântecului popular “Mureș, dorurile tale…”, manifestare culturală ce și-a propus să contribuie la descoperirea și promovarea tinerilor interpreți amatori, soliști de muzică populară din țară, având ca scop punerea în valoare a cântecului popular autentic și a frumuseţii costumului popular din diferite zone etnofolclorice de une provin concurenții.

Concursul propriu-zis s-a desfășurat în  data de 5 noiembrie 2021, de la ora 1700, la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” din Reghin sub forma unui spectacol cu publicul. În fața unui juriu de specialitate, fiecare concurent  a interpreta două cântece:  unul fără acompaniament orchestral (o doină sau o baladă) şi unul cu acompaniament orchestral (cântec ritmat)  specific zonei pe care o reprezintă.

 Juriul festivalului a fost format din Ciprian Istrate, artist consacrat a muzicii populare, președintele comisiei de jurizare, alături de membrii Dorel Cosma – Președintele Uniunii Mondiale de Folclor IGF, Ioan Conțiu – Director la Casa Municipală de Cultură “Eugen Nicoară” Reghin, Grozav Diana Sabina – Director la Liceul Vocațional de Artă Tîrgu Mureș și Iuliu Praja – Director-manager C.J.C.T.E.A.Mureș.

Juriul a ținut cont de autenticitatea și frumusețea costumului popular, de calitatea vocii și a interpretării, de autenticitatea și valoarea artistică a pieselor și de prezența scenică.

Gala Laureaților și premierea câștigătorilor

Gala Laureaților și Festivitatea de premiere a avut loc tot în data de 5 noiembrie 2021, după recitalurile susținute de valoroșii artiști ai muzicii populare: Ciprian și Mihaela Istrate, Anca Branea, Cristian Fodor, Ioan Cristian Țăran și Nelu Șopterean. Pe scenă a urcat și tânăra solistă Ioana Romanți, câștigătoarea ediției 2020.

În urma jurizării, juriul de specialitate a desemnat câștigătorii:

Marele Trofeu- Sebastian Șerban, județul Mureș

Locul I – Dorin Rus, județul Bistrița -Năsăud

Locul II-  Denis Cupșe, județul Maramureș

Locul III- Carmen Pop, județul Mureș

Mențiune- Ștefania Pârlea, județul Mureș

Pe toată durata festivalului, acompaniamentul muzical a fost asigurat de Orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Mureșul”, dirijată de maestrul Marcel Râmba.

Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea normelor în vigoare de prevenire a răspândirii virusului covid-19!

Foto: Cezar Buliga

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE