Parteneriat pentru un sport nou la ”Weekend”! Slider
  • Anamaria Marcu
  • 0 comentarii
  • 1603 Vizualizări

Parteneriat pentru un sport nou la ”Weekend”!

Primăria municipiului Târgu Mureș are un nou parteneriat care favorizează sportul, de data aceasta cu Federația Română de Teqball.

În acest sens, Consiliul Local Târgu Mureș a aprobat joi, 28 octombrie, acordarea cu titlu gratuit a unui teren cu suprafața de 459 de metri pătrați din incinta Complexului de Agrement și Sport „Weekend” pentru amenajarea unei baze sportive dedicată exclusiv teqball-ului. Terenul respectiv va fi pus la dispoziție Federației Române de Teqball pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea prelungirii termenului prin act adițional.

Hotărârea aleșilor locali a fost adoptată cu 18 voturi pentru, 2 împotrivă și o abținere.

Conform Contractului de asociere, document făcut public pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro, principalele obligații ale Municipiului sunt următoarele: să pună la dispoziție terenul pentru amenajare, să permită accesul gratuit al sportivilor, să sprijine competițiile, să promoveze parteneriatul în mass-media și să stabilească programul de funcționare al bazei sportive. De cealaltă parte, câteva dintre obligațiile Federației Române de Teqball sunt: să amenajeze terenul prin acoperire cu suprafață asfaltică astfel încât să fie un mediu propice de joc, să reamenajeze gardulperimetral, să instaleze un sistem de iluminat alimentat cu panouri solare, să doteze terenul respectiv cu mese de teqball personalizate cu logo-ul Municipiului și al Consiliului Local Târgu Mureș, să organizeze competiții și, de asemenea, să promoveze prin intermediul mass-media acest parteneriat.

„Deoarece acest teren nu este utilizat de mai mult timp, nefiind amenajat, prin acest parteneriat se va da o utilitate acestui teren, în afara programului desfășurat de către Federația Română de Teqball, baza sportivă va putea fi închiriată, contra cost, doritorilor pentru practicarea acestui sport”, a precizat Mátyási Miklós-Levente, directorul Complexului de Agrement și Sport „Weekend” din Târgu Mureș.

Despre teqball și originile lui

Teqballul este un sport care se joacă pe o masă înclinată și care îmbină elemente din fotbal și tenis de masă. Teqballul a fost inventat în 2012 în Ungaria de către trei împătimiți ai fotbalului – fostul fotbalist Gábor Borsányi, omul de afaceri György Gattyán și expertul IT Viktor Huszár – și a fost prezentat pentru prima dată publicului larg în 2016 de Ronaldinho, unul dintre ambsadorii teqball. În 2018 a devenit cel mai repede recunoscut sport din lume și, totodată, sportul cu cea mai rapidă evoluție pe plan mondial.

La nivel mondial, competițiile sunt organizate sub egida Federației Internaționale de Teqball (FITEQ), iar pe plan național teqball-ul este popularizat de Federația Română de Teqball, for prezidat de mureșeanul Teodor Luca.

„În calitate de parteneri oficiali ai FITEQ ne-am asumat rolul introducerii și dezvoltării acestui nou sport în România. Valorile Teqball Romania sunt cele promovate la nivel mondial, de către FITEQ: respect, integritate, pasiune, incluziune, ambiție”, a precizat Teodor Luca, citat de Teqball România, www.teqball-romania.ro, pagina oficială a Federației Române de Teqball.

Zis și făcut!

În luna mai a anului curent, Vlad Podar, manager de dezvoltare al Teqball România, a declarat pentru Zi de Zi: „Avem dorința și promisiunea autorităților locale că în scurt timp pe raza municipiului Târgu Mureș va fi cel puțin o bază sportivă care va fi dotată cu astfel de mese de teqball. Noi sperăm ca această bază să fie într-un loc foarte cunoscut de târgumureșeni.”

Sportivi români, în Top 50 mondial

La data de 11 noiembrie 2021, în Top 50 mondial întocmit de FITEQ, la categoria „Individual” se regăseau și patru sportivi din România, după cum urmează: Apor Gyorgydeak (locul 1, cu 35.610 de puncte), Szabolcs Ilyes (locul 8, cu 9.660 de puncte), Barna Szeci (locul 29, cu 3.474 de puncte) și David Incze (locul 43, cu 3.064 de puncte).

În ierarhia mondială a categoriei „Dublu” în Top 50 regăsim următorii practicanți de teqball: Szabolcs Ilyes (locul 5, cu 30.991 de puncte), Apor Gyorgydeak (locul 7, cu 26.979 de puncte), Zsolt Lazar (locul 35, cu 5.307 de puncte) și David Incze (locul 49, cu 4.630 de puncte).

Nu în ultimul rând, între primele 50 de poziții ale clasamentului mondial aferent categoriei „Dublu mixt” se situează următorii sportivi din România: Apor Gyorgydeak (locul 12, cu 5.120 de puncte), Tunde Miklos (locul 17, cu 3.968 de puncte) și Zsolt Lazar (locul 46, cu 2.888 de puncte).

Anamaria Luisa MARCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE