Home / Mediu / Primul atlas al profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane

Primul atlas al profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane

Distribuie

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului, în parteneriat cu Fundația WorldSkills România, au organizat, zilele trecute o Conferință internațională de lansare a raportului de cercetare „Atlasul profesiilor și competențelor în domeniul înverzirii urbane”.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, ,,fenomenul înverzirii urbane a luat amploare în ultimii ani, devenind o prioritate la   nivel internațional, mai ales în contextul încălzirii globale și schimbărilor climatice”.

 „Se vorbește tot mai des în spațiul public despre dezvoltare durabilă și despre reziliență în fața schimbărilor climatice. Pentru a putea face față noilor provocări avem nevoie de profesioniști. România este prima țară din UE care a dezvoltat un standard ocupațional pentru meseria de expert în dezvoltare durabilă. Acum avem și un atlas al profesiilor din domeniul înverzirii urbane. Trebuie să le promovăm din cel puțin două motive: resursa umană este esențială în tranziția către dezvoltare durabilă; tinerii din România au nevoie de oportunități pentru a-și dezvolta o carieră fără să părăsească țara”, a precizat László Borbély.

,,Conferința a avut 3 paneluri, cu 14 invitați și 3 moderatori pe temele: „Perspective de   dezvoltare în domeniul înverzirii urbane. Oportunități, provocări, soluții”, „De ce este atât de importantă dezvoltarea profesională în domeniul înverzirii urbane?”, „Formare profesională pentru dezvoltarea domeniului de înverzire urbană”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

,,Printre concluziile și recomandările raportului de cercetare se numără: Înverzirea urbană poate fi definită ca o soluție bazată pe natură care susține dezvoltare durabilă; Elementele de înverzire urbană se regăsesc în activitățile specifice din domeniile: peisagistică, arhitectură, urbanism, construcții, horticultură, însă este necesară adăugarea unor noi activități; Spectrul ocupațiilor relevante pentru înverzirea urbană se poate extinde și către domeniile: biologie, geografie, geodezie, sociologie, economie, politologie, administrație publică, educație, resurse umane, asistență socială; Este necesară crearea unor structuri de informare-formare-inovare pe tema înverzirii urbane”, au mai precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Atlasul poate fi consultat în integralitate aici: https://worldskills.ro/atlasul-profesiilor-competentelor-inverzire-urbana/raport/

Înregistrarea conferinței este disponibilă aici: https://www.facebook.com/departamentulpentrudezvoltaredurabila/videos/4280828295379464/

Alexandra HAJA

Foto: www.odu.ro


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dezbatere importantă privind dezvoltarea durabilă în România

Distribuie Potrivit unui anunț publicat pe pagina de Facebook a lui Borbély László, consilier de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.