Home / Eveniment / Cel mai înalt ordin japonez acordat unui mureșean!

Cel mai înalt ordin japonez acordat unui mureșean!

Distribuie

Leonard Azamfirei, rector al Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș și senator al Partidului Social Democrat Mureș, a publicat pe pagina sa de Facebook, zilele trecute, un anunț referitor la o ceremonie în cadrul căreia fostul ambasador al României în Japonia, mureșeanul Radu Petru Șerban, a fost distins cu cel mai înalt ordin japonez acordat cetățenilor străini.

,,Am participat  miercuri, 10 noiembrie, la invitația ambasadorului Japoniei, Excelenței Sale, Domnul Hiroshi Ueda, la ceremonia prin care domnul Radu-Petru Șerban, fost ambasador al României în Japonia a fost distins cu Ordinul Soarelui Răsare cu Stea de Aur și Argint (Order of the Rising Sun, Gold and Silver Star) pentru contribuția adusă la întărirea relațiilor de prietenie și la promovarea înțelegerii reciproce dintre Japonia și România. Născut în Ungheni, județul Mureș, domnul Radu-Petru Șerban a fost ambasador al României în Japonia, în perioada 2012-2016, contribuind în mod semnificativ la dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări. După încheierea mandatului de ambasador, domnia sa a organizat evenimente de lansare a cărților pe care le-a scris despre Japonia și a susținut prelegeri despre poezia japoneză cu accent pe haiku”, a precizat Leonard Azamfirei.

,,Am fost onorat să răspund invitației ambasadorului Ueda de a susține în cadrul ceremoniei, momentul oficial al „toastului”, prilej cu care am făcut referință la cariera diplomatică a domnului ambasador Radu–Petru Șerban și la momentul de sărbătoare la care am participat. Ordinului Soarelui Răsare cu Stea de Aur și Argint este cel mai înalt ordin japonez acordat cetățenilor străini. Cultura japoneză este remarcabilă prin capacitatea sa de a cuprinde în metafore ceea ce cuvintele uneori nu pot singure să exprime”, a mai precizat Leonard Azamfirei.

Alexandra HAJA

Foto: Facebook – Leonard Azamfirei


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

116 ani de la construcţia Sondei 2 Sărmăşel, care a revoluţionat istoria gazelor în Europa

Distribuie În urmă cu 116 ani, la data de 6 februarie 1908, în localitatea Sărmăşel, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.