Drept la replică din partea companiei Kastamonu România Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 635 Vizualizări

Drept la replică din partea companiei Kastamonu România

În vederea unei corecte informări a publicului, referitor la articolul apărut în edițiile print și online ale cotidianului Zi de Zi intitulat “Amendă de 2,4 milioane de lei pentru Kastamonu România”, ținând cont de prevederile legale, reprezentanții Departamentului de Relații Publice și Comunicare al companiei Kastamonu România SA Reghin solicită publicarea unui drept la replică.

”La sfârșitul anului 2013, în urma unui control efectuat la societatea noastră, Garda Forestieră Brașov a considerat că o cantitate de 29.000 de metri cubi de lemn a fost achiziționată de Kastamonu Romania SA fără a avea documente de proveniență.

În fapt, societatea noastră a achiziționat material lemnos, în baza contractelor de achiziții și cu documente legale (aviz și factură fiscala). SC Kastamonu Romania SA nu întreprinde operațiuni de exploatare forestiera, materialul lemnos folosit in producție fiind achiziționat de la furnizori certificați.

Întrucât recepția marfurilor se efectuează în tone, fiind considerată o unitate de măsură exacta pentru producția noastră, la momentul raportării în programul național SUMAL, care se face în metrii cubi, societatea a transformat cantitățile recepționate din tone în metri cubi, în baza unor coeficienții medii de transformare, neexistând o metodă reglementată în acest sens. Având în vedere aspectele relatate este evident că nu a existat nicio intenție de fraudă din partea societății noastre.

În mod firesc, SC Kastamonu România SA a contestat procesul verbal încheiat atunci, considerând că faptele reținute de Garda Forestieră nu îndeplinesc condițiile unei contravenții.

Mai mult, expertiza tehnică de specialitate a relevat o diferență de numai 7.928 metri cubi, față de cei 29.000 metri cubi stabiliți de Garda Forestieră și, ca urmare, instanța de fond a procedat, prin sentință, la diminuarea valorii prejudiciului.

În contextul în care motivarea hotârârii Tribunalului Mureș la care se face referire în articolul menționat nu a fost comunicată până la această dată, nu putem comenta, deocamdată, soluția acestei instanțe.”

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE