Home / Administratie / Spațiu de recreere multifuncțional la Luduș

Spațiu de recreere multifuncțional la Luduș

Distribuie

Începând cu luna noiembrie 2021, locuitorii cartierului Luduș-Est beneficiază  de un nou obiectiv de investiții destinat copiilor și tinerilor din cartier. Spațiul de recreere multifuncțional cuprinde un teren de sport cu gazon natural și un loc de joacă pentru copii dotat cu instalații moderne de joacă.

Pentru această investiție realizată în strada Răsăritului, Primăria orașului Luduș a cumpărat o suprafață de teren care a fost ecologizată în toamna anului 2020, după care începând din primăvara acestui an au început lucrările de amenajare. Având în vedere poziționarea terenului, mai întâi a fost realizată împrejmuirea care să creeze sentimentul de siguranță pentru utilizatori. În luna august 2021, Consiliul Local Luduș a aprobat alocarea sumei de 30.000 de lei pentru amenajarea terenului de sport multifuncțional: 12.500 de lei pentru gazon, 12.500 de lei pentru instalația de udat și 5.000 de lei pentru instalația electrică de iluminat. De altfel, valoarea totală a celor două spații de recreere, Parcul de joacă pentru copii și Terenul de sport multifuncțional a fost de 314.295 de lei, dar de la bugetul local s-a alocat doar suma de 214.295 de lei, diferența de 100.000 de lei fiind o sponsorizare asigurată de SC Vitafoam România SRL, o unitate industrială care a mai făcut și alte sponsorizări pentru ludușeni.

Calitate înaltă a instalațiilor

Este de menționat calitatea foarte bună a parcului de joacă pentru copii, asigurată de SC Atlas Sport SRL și a terenului de sport multifuncțional amenajat de personalul  Direcției Investiții, Transport și Zone Verzi (DITZV), din cadrul Primăriei orașului Luduș, personal coordonat de directorul Liviu Popa. Terenul de joacă pentru copii a fost deschis în 5 noiembrie 2021 fără nicio ceremonie oficială, Pandemia fiind de vină, dar ultima recepție a fost făcută de primarul Cristian Moldovan, directorul general Vitafoam, Nicoleta Stoian, și de directorul „DITZV” Liviu Popa. Adevărații beneficiari ai parcului de joacă se bucură de această impresionantă realizare încă de acum, atâta timp cât condițiile meteo vor permite, dar tinerii cărora le este destinat terenul de sport multifuncțional îl vor folosi la primăvară, atunci când gazonul natural va fi dezvoltat corespunzător.

„Am început acest proiect în dorința de a crea un spațiu de joacă și de recreere și locuitorilor din cartierul Luduș-Est. După părerea unanimă, am reușit , ceea ce ne bucură pe toți. Mulțumesc în mod deosebit companiei SC Vtafoam România SRL care se implică și prin sponsorizări în viața orașului nostru. De asemenea, le mulțumesc harnicilor muncitori de la DITZV pentru seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă la realizarea exclusiv cu forțe proprii a terenului de sport”, a declarat Cristian Moldovan, primarul orașului Luduș.

„În primul rând vreau să mulțumesc și eu, pe această cale personalului din subordine pentru munca pe care au depus-o la acest obiectiv de investiții, mai aparte față de altele la care am participat în ultima perioadă. Doresc tuturor ludușenilor să participe în alte condiții la deschiderea sezonului de competiții sportive care se vor organiza la primăvară. Până atunci, multă sănătate, tuturor!”, a subliniat Liviu Popa, director DITZV.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.