VIDEO,FOTO: Pescuit de control pe iazul Băla-Ercea Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 402 Vizualizări

VIDEO,FOTO: Pescuit de control pe iazul Băla-Ercea

În cursul săptămânii trecute, într-o zi însorită de toamnă am poposit pe iazul Băla-Ercea, luciu de apă de 18 hectare aparținând SC Aquafarm Terana SRL. Liniștea lacului a fost „perturbată” de o acțiune de pescuit de control, un recensământ mai exact menit să scoată în evidență cantitatea și calitatea peștelui existent.

„Iazul Băla-Ercea este un heleșteu de 18 hectare destinat creșterii peștilor de vară 2, locul în care desfășurăm acțiuni de creștere. Practic, ne aflăm la un pescuit de control pe una dintre crescătorii. Am dat cu băieții un năvod în vederea unui mic recensământ a populației piscicole din bazinul Băla. Am scos o cantitate destul de bună la un năvod, crapii au crescut destul de bine, la fel și fitofagul, a avut o creștere destul de bună. După primul năvod mă pot declara mulțumit”, ne-a declarat Radu Apăfăian. directorul societății Aquafarm Terana SRL.

Suprafața totală a fermei piscicole de la Glodeni însumează 216 hectare de luciu de apă, raportat la cele nouă lacuri, șase iazuri mari, restul heleșteie și bazine de dimensiuni mai mici, care se întind pe suprafața a patru unități administrative, respectiv comunele Glodeni, Voivodeni, Fărăgău și Băla. „Sezonul de pescuit se află undeva la sfârșit, de aceea facem și acest pescuit de control pentru a vedea dacă mai avem de completat cu pește pentru anul următor, respectiv să vedem rezultatele creșterii din acest an. De asemenea, dorim să vedem și pierderile. Evident, ca în orice domeniu există și pierderi. Anul 2021 a fost un an destul de greu din cauza pandemiei, un an cu multe griji. Din punct de vedere piscicol a fost un an bun, dar per total a fost un an destul de greu”, a subliniat Radu Apăfăian.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE