Home / Religie / Biserica din Voiniceni, resfințită

Biserica din Voiniceni, resfințită

Distribuie

Credincioșii ortodocși din parohia Voiniceni, protopopiatul Târgu-Mureș, au avut parte duminică, 14 noiembrie, de un moment special, prezența în mijlocul lor a Înaltpreasfințitului Părinte Irineu cu prilejul resfințirii bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Momentul de sărbătoare a fost cu atât mai special cu cât resfințirea bisericii de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu a coincis cu împlinirea a 150 de ani de la edificarea locașului de închinare din localitatea Voiniceni.

„Tatăl ceresc îi iubeşte pe copiii Săi credincioşi şi doreşte să-i binecuvinteze mai mult decât şi-ar putea ei închipui. O parte din răsplată ei primesc aici, însă răsplata deplină o vor primi în «pământul cel nou». Acest gând străbate întreg Noul Testament, de la Evanghelia după Matei până la cartea Apocalipsei. În nădejdea răsplătirilor eterne, se cuvine să săvârşim numai lucruri bune. În timp ce suntem pelerini prin această lume, care nu este deloc ideală, să aşteptăm cu nerăbdare cerul, unde Stăpânul talanţilor, Marele Dumnezeu, ne va răsplăti desăvârşit. Acolo, fiecare va primi plată după osteneala sa”, au fost cuvintele de învățătură adresate celor prezenți de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, citat de www.reintregirea.ro.

Recunoștință adusă slujitorilor bisericii

Potrivit aceleiași surse, la finalul Sfintei Liturghii, în semn de aleasă recunoștință pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă pe parcursul anilor de slujire, părintele Eugen Cândea, paroh al comunității credincioșilor dreptslăvitori din Voiniceni începând cu anul 2010, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor. De asemenea, ostenitorii și binefăcătorii care au contribuit la înfrumusețarea și renovarea locașului de închinare au primit din partea ÎPS Irineu Diplome de aleasă cinstire.

Finalul programului pastoral-misionar

Slujba de resfințire de la Voiniceni, a consfințit finalul programului pastoral-misionar al Părintelui Arhiepiscop Irineu pe anul 2021. „La începutul fiecărui an, Ierarhul nostru își stabilește agenda misionară în funcție de evenimentele religioase, culturale și sociale de pe raza județelor Mureș și Alba. Astfel, începând cu una mai, Înaltpreasfinția Sa a poposit în mijlocul a zeci de comunități din cuprinsul Eparhiei noastre, unde a celebrat Dumnezeiasca Liturghie, a oficiat slujbe de sfințire a locașurilor de cult, slujbe de binecuvântare a așezămintelor sociale, a centrelor culturale, a caselor parohiale, a capelelor mortuare sau a altor monumente și edificii cu întrebuințare misionară. De asemenea, Arhipăstorul Alba Iuliei a participat la marile hramuri ale așezămintelor monahale din Eparhie și la principalele evenimente comemorative, culturale și festive, organizate de diferite instituții, asociații sau unități de cult. În Postul Crăciunului și cu prilejul sărbătorilor de iarnă, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu va sluji la Catedrala arhiepiscopală și la diferite biserici din cuprinsul județelor Alba și Mureș”, au informat reprezentanții Arhiepiscopiei Alba Iulia.

Alin ZAHARIE

 

De asemenea, verificati

Elev dintr-o școală din Sighișoara, cercetat pentru lovire

Distribuie Un elev dintr-o școală din municipiul Sighișoara a ajuns la spital, după ce ar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.