Festival-Concurs „Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă” la Sărmașu Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 649 Vizualizări

Festival-Concurs „Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă” la Sărmașu

Primăria orașului Sărmașu și Biblioteca „Liviu Rusu” Sărmașu organizează Festivalul – Concurs „Colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă”, eveniment care se va desfășura on-line  și care se adresează  instituțiilor de învățământ gimnazial și liceal. „Scopul acestui eveniment îl reărezintă  dezvoltarea personală a elevilor în sensul cunoașterii, păstrării și promovării tradițiilor și obiceiurilor de iarnă din comunitatea locală, din județ și din țară, prin antrenarea lor în activități directe și variate ce duc la formarea și afirmarea personalității creatoare, precum și prin stimularea imaginației creatoare și consolidarea cunoștințelor referitoare la aceste sărbători”, a precizat  Dinuca Burian, coordonatorul proiectului.

Potrivit organizatorilor, obiectivele acestui demers artistic au în vedere dezvoltarea capacității de colaborare și lucru în echipă a celor implicaţi, pe tot parcursul proiectului, descoperirea, încurajarea și dezvoltarea aptitudinilor artistice ale tuturor elevilor participanți la proiect, și nu în ultimul rând  aprofundarea cunoștintelor despre tradiţiile şi obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă de către toți participanții în perioada desfăşurării proiectului.

Două secțiuni de concurs

Festivalul se adresează grupurilor de elevi cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani, ce vor fi împărțiți pe următoarele categorii de vârstă: preșcolar, primar, gimnaziu și liceu. Festivalul se desfășoară pe două secțiuni: colinde și tradiții și obiceiuri de iarnă (Urături, Plugușorul, Capra, Ursul, Călușarii, Sorcova,Turca… etc.).

La secțiunea de colinde, grupurile vor interpreta o colindă la alegere specifică zonei de proveniență sau din repertoriul național, iar la secțiunea de tradiții și obiceiuri de iarnă – un obicei spefic sărbătorilor de iarnă sau un program de tradiții și obiceiuri de iarnă. Juriul, format din specialiști va juriza după următoarele criterii: calitatea artistică și tehnică a interpretării, autenticitatea costumelor, prezența scenică, încadrarea în timp. Pentru ambele secțiuni, la fiecare categorie de vârstă se vor acorda cupe (locul I), diplome (locul I, II, III și mențiune), diplome de participare tuturor concurenților precum și  adeverințe tuturor cadrelor didactice coordonatoare.

15 decembrie, termenul limită pentru înscrieri

Perioada de înscriere la festival este 15 noiembrie – 15 decembrie 2021. Fișele de înscriere vor fi însoțite obligatoriu de celelalte anexe și pot fi depuse direct la sediul Bibliotecii „Liviu Rusu”sau trimise scanate pe adresa de e-mail bibliotecasarmasu@yahoo.com cu mențiunea: „Pentru festivalul-concurs interjudețean de colinde, tradiții și obiceiuri de iarnă”. Nu se percepe taxă de participare. Diseminarea rezultatelor se va face în perioada 16-20 decembrie 2021.

Partenerii evenimentului organizat de Primăria orașului Sărmașu și Biblioteca „Liviu Rusu” Sărmașu sunt Direcţia Județeană pentru Cultură Mureş, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Mureş;, Casa de Cultură Sărmașu, Liceul Teoretic „Samuil Micu” Sărmaşu și Asociaţia Culturală “Graiul Câmpiei” Sărmaşu.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!