Palatul Administrativ, iluminat în turcoaz Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 326 Vizualizări

Palatul Administrativ, iluminat în turcoaz

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mures în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Știinte și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade“ din Târgu Mureș în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, se alătură Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a marca ziua de 17 noiembrie, prima aniversare a unei mișcări istorice, sărbătorind prima dată când lumea s-a angajat să elimine cancerul de col uterin.

În data de 17 noiembrie 2020, OMS a lansat Strategia globală de accelerare a eliminării cancerului de col uterin ca problemă de sănătate publică, cu o rezoluție adoptată de 194 de țări. Astfel, țările și comunitățile din întreaga lume au marcat această mișcare cu o zi de acțiune și lansare de campanii locale.

Importanța screeningului de col uterin

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în colaborare cu UMFST „George Emil Palade“ din Târgu Mureș și Instituția Prefectului Județului Mureș vor marca această zi prin iluminarea în turcoaz, începând cu ora 17.30, a clădirii de referință a municipiului Târgu Mureș, Palatul Administrativ, simbol al luptei împotriva cancerului de col uterin.

Astfel, organizatorii evenimentului ”pledează pentru a atrage atenția autorităților publice asupra importanței derulării unui screening de col uterin la nivel Regiunii Centru, de a crește numărul femeilor care se duc regulat la controale medicale și care conștientizează importanța depistării precoce a cancerului, precum și de a influența percepțiile și atitudinea societății pentru a schimba obiceiurile și comportamentele membrilor săi. “Deși este un an greu din punct de vedere epidemiologic, cauzat de pandemia de COVID-19, transmitem tuturor femeilor din județul Mureș și din Regiunea Centru că suntem alături de ele prin prevenire, diagnostic precoce și tratament al tuturor leziunilor precursoare ale cancerului de col uterin și le oferim toată atenția și sprijinul medical și psihologic de care au nevoie, pentru a trece mai ugor peste orice suferință”, a declarat Șef Lucrări Dr. Cosmina Cristina Uzun, manager de proiect.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE