Proiect ”Anghel Saligny” pentru lărgirea DJ 153 DN15 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 786 Vizualizări

Proiect ”Anghel Saligny” pentru lărgirea DJ 153 DN15

Consilierii județeni au aprobat miercuri, 3 noiembrie, într-o ședință extraordinară de lucru, cererea de finanțare pentru obiectivul de investiții „Lărgire drum județean DJ 153E DN15 – Bogata”, în vederea depunerii solicitării de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Investiția este estimată la valoarea de 26.439.486 de lei, cu TVA inclus, din care 393.114 de lei, cu TVA inclus, reprezintă cheltuieli neeligibile.

”Drumul județean DJ 153E DN15 – Bogata aparține domeniului public al Județului Mureș și se află în administrarea Consiliului Județean Mureș. Având în vedere starea de viabilitate a acestui tronson de drum judeţean, în vederea eliminării disconfortului și a dificultăților de circulație, se impune modernizarea acestuia prin lărgirea carosabilului cu îmbrăcăminți bituminoase ușoare. În vederea modernizării drumului, în anul 2020 s-a întocmit o documentaţie tehnico-economică „Lărgire drum județean DJ 153E DN15 – Bogata” – faza DALI”, se precizează în Referatul de aprobare aferent proiectului de hotărâre.

Conform aceleiași surse, în documentaţia tehnico-economică ”proiectantul a propus modernizarea DJ 153E din comuna Bogata, prin realizarea unor casete de lărgire, refacerea sistemului rutier, amenajarea intersecțiilor cu 29 de drumuri laterale, realizarea de accese la proprietăți, trotuare, reabilitare pasaj cale ferata Chețani – Târgu Mureș, relocare de utilități, realizarea semnalizării rutiere.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE