Promovarea tinerelor talente prin Concursul Național ,,Scrisori către Moș Crăciun” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 651 Vizualizări

Promovarea tinerelor talente prin Concursul Național ,,Scrisori către Moș Crăciun”

Liga Scriitorilor Români – filiala Mureș, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș, continuă proiectul inițiat de poeta târgumureșeană Mihaela Rașcu, început în anul 2017, organizat pentru descoperirea, promovarea și susținerea unor talente din rândul copiilor, prin organizarea în cursul lunii decembrie 2021 a Concursului Național ,,Scrisori către Moș Crăciun”, care este un concurs online.

„Acest concurs s-a desfășurat anul trecut, pentru întâia oară în format online și se află la a treia ediție. Anul trecut, de pildă, am avut 117 participanți, de vârste diferite cu lucrări literare (scrisori și poezie) dar și cu desene sau colaje. Evident, lucrările tuturor participanților ne-au adus multă bucurie și ne-au încântat sufletele iar Moș Crăciun a fost tare mulțumit să primească vești de la talentații copii și elevi”, ne-a declarat  Liliana Moldovan, Secretar Liga Scriitorilor Români – Filiala Mureș.

Condiții de participare

La concurs pot participa toți copiii din țară, în vârstă de până la 16 ani, prin trimiterea unor scrisori adresate lui Moș Crăciun, sau poezii pe aceeași temă, care să nu depășească 2 (două) pagini, format A4, la adresa de internet: antologiaecou@yahoo.com. Sunt acceptate doar materialel redactate pe calculator, cu diacritice, corp literă 12, Times New Roman , format Word. Fiecare material va fi însoțit de datele de contact ale autorului. Se primesc și desene (1-2) la temă, de mărinea unei pagini format A4 sau Bloc de Desen, ce vor fi trimise la aceeași adresă.

Important: fișierele trimise trebuie  să fie salvate cu numele elevului și vârsta acestuia.

Perioada de trimitere a lucrărilor a debutat în data de 13 noiembrie și ține până pe 15 decembrie. Aflarea rezultatelor este programată pentru data de 20 decembrie. Juriul va acorda premii și diplome în funcție de categoria de vârstă a participanților: 6 ani creație plastăcă( pictură, desen, colaj); 7-10 ani, 11-14 ani. 15-16 ani. Un premiu special va fi acordat la secțiunea Desen și Creație Literară  de către Biblioteca Județeană Mureș.

„Dragi participanți, Moșul cel Darnic așteaptă și în acest an să primească, scrisori, poezii, desene și colaje de la voi. Și țineți minte, că atâta timp cât îl veți chema și vă veți gândi bunul  Moș Crăciun, acesta va fi acolo să vă primească în lumea magică și a copilăriei și a iernilor fără sfârșit”, a precizat Liliana Moldovan, membru al juriului.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE