Home / Cultură / Aniversarea actorului Vlad Rădescu celebrată pe Cinemaraton TV

Aniversarea actorului Vlad Rădescu celebrată pe Cinemaraton TV

Distribuie

Ziua de 18 noiembrie este marcată de împlinirea  vârstei de 69 de ani ani a cunoscutului actor de teatru și film, om de cultură, profesor asociat al Universității de Arte din Târgu Mureș, Vlad Rădescu. Odată cu această aniversare, postul de televiziune național „Cinemaraton”  dedică seara de joi merituosului actor, drept gest de apreciere pentru cariera bogată desfășurată pe parcursul vieții. Potrivit programului afișat online pe pagina web a postului de televiziune, https://www.cinemaraton.ro/programul-zilei/ , începând cu orele 19:00 spectatorii pot viziona un interviu video, iar de la orele 20:00 respectiv 22:30 vor fi difuzate filmele românești „Ciprian Porumbescu” și „Pe aici nu se trece”.

Actor și profesor la Târgu Mureș

Potrivit cv-ului postat pe mai multe pagini web, Vlad Rădescu a fost repartizat în anul 1975 la Teatrul Național Târgu Mureș unde și-a desfășurat activitatea artistică până în anul 1995. Din 1990 până în 1994 acesta a ocupat funcția de director adjunct executiv al Teatrului Național Târgu Mureș. Conform sursei citate, printre multitudinea de realizări academice, artistice la nivel național și internațional, în ceea ce privește orașul Târgu Mureș, Vlad Rădescu  a avut realizări nenumărate fiind o personalitate artistică importantă și totodată inițiator de evenimente culturale, iar printre acestea amintim: între 1991și 1992 a fost director al proiectului „Concurs de dramaturgie tânără românească” în parteneriat cu Hostage Production London, în 1993 a fost coorganizator al „Atelierului de dramaturgie” în parteneriat cu Teatrum Mundi şi Bush Theatre Londra, mai apoi, între 1993 și 1994 a fost directorul Festivalul Internaţional de Teatru: „Întâlnirea şcolilor şi academiilor europene de teatru” în  parteneriat cu  Academia de Teatru şi Film Bucureşti, Ministerul Culturii, UNITER, programul KALEIDOSCOPE al CE, Pygmalion Theaterschule Viena unde au fost prezenți  participanți din Germania, Tunisia, Japonia, Ungaria, Anglia, Croaţia, Elveţia, Polonia, Bulgaria, Austria, Moldova, Scoţia, Italia, România. De asememea, potrivit aceluiași CV, în perioadă 2009 -2013, Vlad Rădescu a obținut doctoratul în teatru cu titlul cercetării „Teatrul românesc şi experienţele culturale postdecembriste” fiind absolvent al „Şcolii doctorale” a Universităţii de Artă Teatrală din Târgu Mureș. Din 2013 până în prezent Vlad Rădescu este profesor asociat, Conferențiar Universitar Doctor la Universitatea de Arte și predă Arta actorului de film, Filmologie și Atelier TV.

Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevul Leonard Buta, în concert la Palatul Culturii

Distribuie Sala Mare a Palatului Culturii a găzduit joi, 21 martie, de la ora 19.00, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.