Târgumureșean prezent la lansarea primului manual de educație gastronomică gastronomie
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 110 Vizualizări

Târgumureșean prezent la lansarea primului manual de educație gastronomică

Reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României au organizat, zilele trecute, la  Palatul  Culturii  din  Iași,  împreună  cu Asociația Culturală Euro Est Alternativ, evenimentul de lansare a unui manual destinat viitorilor specialiști în gastronomie dar și oamenilor ce își doresc să își îmbunătățească alimentația și implicit starea de sănătate. Acesta este primul manual de educație gastronomică, nutriție sănătoasă  și combatere a risipei alimentare, autor fiind dr. Iulia Drăguț.

În acest context, consilierul  de  stat, târgumureșeanul  László  Borbély  a  primit  distincția  de membru de onoare al Asociației Euro-Toques Internațional, cea mai relevantă asociație care  promovează gastronomia sustenabilă și lucrează direct cu instituțiile europene.

„Implicarea  Departamentului  în  promovarea  nutriției  sănătoase  a  fost recunoscută  astăzi  la  cel  mai  înalt  nivel.  Alimentația  este  fără  îndoială  un exemplu  de  activitate  esențială  legată  direct  de  dezvoltarea  durabilă. Indiscutabil, o modalitate sigură de a îmbunătăți sănătatea este adoptarea unei alimentații echilibrate. Aceste două componente ne vor duce mai aproape de un stil de viață sustenabil, o formă de respect față de noi înșine și față de mediul înconjurător. Risipa alimentară este de asemenea  un aspect important: peste 6.000 de tone de alimente se  aruncă  zilnic  în România.”, a precizat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului  pentru  Dezvoltare Durabilă.

Potrivit informațiilor oferite de către reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, ,,evenimentul  de  promovare  a  dezvoltării  durabile, a consumului responsabil și Manualul  Risipă  Alimentară și nutriție  sănătoasă  contribuie  la promovarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, atingând Obiectivele de Dezvoltare Durabilă 2 – Foamete Zero și 3 – Sănătate și bunăstare, Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 4  –  Educație de calitate și Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 12 – Consum și Producție Responsabile”.

,,Manualul are o componentă dedicată sănătății fizice,  dar  și celei emoționale. Cuprinde elemente esențiale despre lanțurile trofice, dependența de natură și consecințele îndepărtării de aceasta, toate  analizate  în  spiritul  principiilor dezvoltării durabile. Materialul ne relevă faptul că aceste principii se regăsesc în cele mai simple acțiuni și activități pe care le întreprindem în fiecare zi. Manualul a fost tipărit în 300 de exemplare și va fi distribuit gratuit în liceele și școlile profesionale în sistem  dual cu specific gastronomic”, au precizat reprezentanții Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE