Biciclete pentru copiii nevoiași din protopopiatele Târnăveni și Târgu-Mureș Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

Biciclete pentru copiii nevoiași din protopopiatele Târnăveni și Târgu-Mureș

Campania „O bicicletă – un pas înainte pentru copiii din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș”, proiect al Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia – filiala Târgu-Mureș, a consemnat marți, 16 noiembrie, un nou episod, respectiv distribuirea bicicletelor colectate până în prezent pentru 50 de copii  din nouă parohii și filii din protopopiatele Târnăveni și Târgu-Mureș, informează Arhiepiscopia Alba Iulia prin intermediul www.reintregirea.ro.

Campania inițiată  la finalul lunii septembrie a acestui an de către  Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, prin Sectorul Social-Misionar, Structura Social-filantropică pentru județul Mureș și Departamentul de tineret și Biroul de cateheză – Structura de misiune și tineret pentru județul Mureș, în colaborare cu Asociația „Filantropia Ortodoxă” Alba Iulia – filiala Târgu Mureș,  are ca scop  sprijinirea copiii din zonele defavorizate ale județului Mureș, prin oferirea de biciclete, pe care să le utilizeze ca mijloc de deplasare până la școală. Beneficiarii acțiunii au fost  copiii din parohia Gănești, parohia Idiciu, parohia Târnăveni III, parohia Moșuni cu filia Veța, parohia Berghia cu filia Țiptelnic și parohia Sângeru de pădure cu filia Ernei).

„Cu lacrimi de bucurie și emoții nemărginite, aceștia au primit bicicleta la care mulți dintre ei nici măcar nu îndrăzneau să viseze că o vor avea vreodată, dar și alte daruri constând în pachete cu jucării, obiecte vestimentare și jocuri”, au precizat Pr. Mihai Dumitrescu, Inspector social pentru județul Mureș.

La nivelul țării noastre, această inițiativă are un istoric de peste 10 ani, de-a lungul timpului înregistrându-se acțiuni importante venite din partea unor instituții bancare, companii și societăți private prin componenta de CSR, ONG-uri (o mare parte dintre acestea aflându-se sub patronajul bisericii), autorități locale, dar și a Bisericii Ortodoxe Române, de ajutorare a familiilor cu o situație materială precară, prin oferirea de biciclete copiilor, în scopul de a-i sprijini în continuarea/facilitarea accesului la educație. „În județul Mureș, la fel ca în toată țara, și în zilele noastre (încă) există sate în care copiii parcurg zilnic mulți kilometri pe jos până la strada principală, unde vine microbusul școlar, sau chiar până la școală, căci în multe zone acesta nu există. Campania „O bicicletă – un pas înainte pentru copiii din comunitățile rurale defavorizate din județul Mureș” va continua până când vom reuși să acoperim nevoile unui număr cât mai mare de elevi de a avea un drum spre școală mai accesibil”, a precizat Pr. Silviu Jimborean, Inspector pentru misiune și tineret pentru județul Mureș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE