Home / Stiri nationale / Controale ”șoc” specifice sărbătorilor de final de an

Controale ”șoc” specifice sărbătorilor de final de an

Distribuie

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va demara de săptămâna viitoare controale „şoc” specifice sărbătorilor de Crăciun, în toate zonele din ţară unde se comercializează carne de porc.

„De săptămâna viitoare vom demara controale şoc premergătoare sărbătorilor de Crăciun, peste tot unde se comercializează carne de porc. În această perioadă, unii români pot cădea în capcană cumpărând carne de porc care nu este controlată sanitar-veterinar, pe motiv că achiziţionează carne cu gust, carne românească, dar care poate fi contaminată cu parazitul trichinella spiralis şi este o îngrijorare. Vom face informări cu riscurile consumului de carne din zonele neautorizate, vom da instrucţiuni cu ceea ce înseamnă trichineloza şi unde se recoltează probe. O să facem afişe pentru informarea consumatorilor”, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Autorităţii, Mihai Ponea.

Potrivit sursei citate, medicii veterinari vor asigura permanenţa începând cu 1 decembrie, astfel încât oamenii să poată efectua examenul trichineloscopic al cărnii provenite din porcii sacrificaţi în gospodăriile proprii.

„Toţi colegii noştri vor asigura permanenţa de la 1 decembrie. Vom posta pe site unde pot efectua oamenii examenul trichineloscopic. Vom colinda din judeţ în judeţ ca să ne asigurăm că românii au unde merge cu carnea şi sâmbăta şi duminica pentru a face probele după ce îşi taie porcul şi astfel să avem toate locurile din România acoperite. Ştim că sacrificările sunt la sfârşit de săptămână şi dacă oamenii nu găsesc unde să îşi facă analiza nu aşteaptă şi consumă carnea fără să fi efectuat examenul trichineloscopic. În ultimii ani au apărut cazuri de trichinella la om, iar aceasta boală este o povară pentru un adult pe o perioadă îndelungată, iar la un copil sau un bătrân poate duce chiar şi la moarte. De aceea am venit în întâmpinare şi punem la dispoziţie locuri unde se vor putea efectua aceste analize la numai 25 de lei, o sumă modică, care practic nu acoperă costul analizei. Vom veni şi cu informări către consumatori ca să prevenim consumul de carne din locuri neautorizate şi să stârpim traficul ilegal”, a adăugat Ponea.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Medicii avertizează: “Domnilor guvernanți, exodul medicilor va reîncepe!”

Distribuie În urma protestelor inițiate în data de 16 ianuarie de asociațiile reprezentative naționale ale …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.