Amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare și a normelor de conviețuire socială Știri
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 122 Vizualizări

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor sanitare și a normelor de conviețuire socială

Echipajele din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș au aplicat, la sfârșit de săptămână, amenzi, atât pentru nerespectarea măsurilor sanitare cât și pentru nerespectarea  normelor de conviețuire socială.

,,De vineri până duminică, cu scopul limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2 echipaje din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au fost prezente pe spațiul public, pentru informarea și conștientizarea cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun în cazul în care nu  respectă măsurile sanitare, impuse de autorități, în actualul context pandemic. În ultimele 72 ore, în zonele aglomerate din Târgu-Mureș, precum târguri, piețe, mall-uri, în autogări și în stațiile mijloacelor de transport în comun, jandarmii au legitimat zeci de persoane, iar în urma abaterilor constatate au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020. Deoarece scopul principal al forțelor de ordine a fost unul preventiv, nu penalizator, din totalul sancțiunilor: 12 au reprezentat avertisment și 2 amenzi ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală”, au precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi–Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

De asemenea, pentru încălcarea normelor de conviețuire socială, conform Legii 61/1991, jandarmii au fost nevoiți să aplice 4 sancțiuni contravenționale în valoare de totală de 800 lei, cu precădere pentru consumul de băuturi alcoolice pe spațiul public, adresarea de expresii jignitoare și refuzul legitimării.

,,Astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare și recomandăm cetățenilor să respecte normele sanitare impuse de autorități și să aibă un comportament civic în spiritul legilor țării, iar la nevoie să solicite sprijinul echipajelor de Jandarmerie!”, au mai precizat reprezentanții Grupării de Jandarmi–Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE