Philobiblon 2021, sărbătoarea Bibliotecii Județene Mureș Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Philobiblon 2021, sărbătoarea Bibliotecii Județene Mureș

Co ocazia împlinirii a 108 de ani de activitate neîntreruptă, Biblioteca județeană Mureș organizează în perioada 22-26 noiembrie o serie de manifestări reunite sub egida ”Philobiblon 2021”.

Biblioteca din autobuz

Pe toată durata Zilelor Bibliotecii Județene Mureș, alături de cetăţenii care folosesc mijloacele de transport public, vor călători şi câteva cărţi oferite de Biblioteca Judeţeană Mureş, din donaţiile de carte primite de la cititori.  

„Pe unele trasee locale, călătorii vor avea surpriza să găsească o cutie cu cărţi. Persoanele interesate au libertatea să îşi aleagă cartea preferată, să o răsfoiască pe parcursul călătoriei sau chiar să o ia acasă”, precizează reprezentanții Bibliotecii Județene Mureș.

”Orizonturi mureșene”, la cel de-al treilea volum

Zilele Bibliotecii Județene Mureș mai cuprind acțiuni de donare de sânge (Dăruim de ziua noastră: donăm sânge), precum și lanarea volumului 3 intitulat  ”Serenade literare” din cadrul antologiei Orizonturi literare, semnată de Liliana Moldovan, care va avea loc (miercuri 24 noiembrie 2021, ora 11:00 în Sala Documentară.

„Acest al treilea volum din „Orizonturi mureșene” dăruiește, iubitorilor de poezie și proză, un material literar valoros, reprezentativ pentru autorii – cuprinși în volum – care au hotărât să participe împreună la deschiderea unor sensibile ferestre literare în spatele cărora se dezvăluie creații poetice deosebit de atrăgătoare, fragmente de roman și texte de proză valoroase, reușite încercări epigramistice, interviuri interesante și câteva eșantioane de critică literară.a precizat Lilian Moldovan, coordonatorul proiectului ”Orizonturi mureșene”.

Decernarea distincțiilor Pro Libro Senator

Un moment special se va consuma vineri, 26  noiembrie, ora 11 în Sala Documentară, și anume decernarea distincțiilor Pro Libro Senator. Laureații din acest an sunt Ștefan (Tety) Boros,  Aurel Rațiu și Alexandra Bordaș.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE