Home / Slider / Bustul Pongrácz Antal dezvelit la Sala de Sport UMFST

Bustul Pongrácz Antal dezvelit la Sala de Sport UMFST

Asociația Dr. Pongrácz Antal organizează vineri, 26 noiembrie, începând cu ora 16.00, ceremonia de dezvelire a bustului doctorului Pongrácz Antal. Acesta este amplasat în sala de sport UMFST Târgu Mureș, fiind opera sculptorilor Gyarmathy János și  Makkai István.

Dr. Pongrácz Antal, Matyi s-a născut la data 18 martie 1948, în Târgu Mureş.  A urmat cursurile liceelor Bolyai Farkas și Unirea din Tg-Mureş, după care a urmat cursurile Facultății de Stomatologie din cadrul UMF, actuala UMFST  ”George Emil Palade”.  În viaţa sportivă, Pongrácz Antal a reuşit să cucerească premii şi titluri nationale şi internaţionale în competiţii de spadă, timp de 15 ani, fiind membru de bază al lotului naţional român de scrimă. A fost Campion Mondial de Tineret (1967 Teheran), multiplu Campion Naţional şi Balcanic, a participat la trei Olimpiade consecutive (München, Montreal, Moscova) unde a obţinut locuri meritorii în finalele pe echipe şi individual. A fost distins cu Premiul Maestru al Sportului. După decesul lui, ca semn de recunoaştere a meritelor sportive, Sala Sportivă al Universităţii de Medicină şi Farmacie a fost numit după el “Sală de Sport Dr. Pongrácz Anton”. Pe faţada Sălii Sportive se remarcă şi o plachetă memorială al lui Dr. Pongrácz Antal, din iniţiativa asociaţiei cu acelaşi nume.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INVESTIȚIE. Ordea Prodcom, hală nouă de producție pe strada Băneasa

Comitetul Special Constituit la nivelul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, în data …