Sărbători festive și tarife noi la apă, în atenția consilierilor reghineni. UPDATE – Drept la replică Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 354 Vizualizări

Sărbători festive și tarife noi la apă, în atenția consilierilor reghineni. UPDATE – Drept la replică

Consilierii reghineni sunt convocați miercuri, 24 noiembrie în ședință având pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâre. Printre acestea, trei dintre proiecte fac referire la organizarea și desfășurarea unor evenimente, respectiv asocierea cu organizatorii acestora.

Amintim de asocierea dintre Municipiul Reghin şi Asociația ”Csillag Reghin” în vederea organizării și desfășurării evenimentului ”Zilele Culturale Maghiare din Reghin”, pentru care se alocă suma de 7000 lei, dar în același timp se pun la dispoziție cu titlu gratuit Casa de Cultură ”Eugen Nicoară”, Biblioteca Municipală ”Petru Maior„, Sala de Sport din incinta Școlii Gimnaziale ”Florea Bogdan” sau Stadionul Avântul Reghin, în funcție de condițiile meteorologice. Nu se cunoaște data exactă de desfășurare a acestui eveniment, întrucât a fost amânat o dată, pe fondul restricțiilor impuse datorate pandemiei. Termenul limită de organizare este 31.12.2021, sub rezerva returnării sumelor de bani primite.

Alt proiect aflat pe ordinea de zi are în vedere organizarea  și desfășurarea  în municipiul Reghin a evenimentului dedicat Zilei de 1 Decembrie – ”Ziua Națională a României”. Potrivit proiectului, suma alocată desfășurării evenimentului ce urmează să fie aprobată de consilieri este de 18.000 de lei, din care 15.000 lei reprezintă onorariile artiștilor, prezentatorilor și cheltuielile cu promovarea, și 3.000 de lei, transmisiunea live-TV a evenimentului.

Evenimentului dedicat Zilei Naționale la Reghin va avea loc miercuri 1 decembrie, și va fi găzduit de Casa Municipală de Cultură „Dr. Eugen Nicoară” începând cu ora 17. Acesta va cuprinde momente de muzică și dansuri populare, poezie, puse în scenă de artiști reghineni, precum și recitaluri susținute de ansambluri artistice locale și județene.

De asemenea, consilierii vor avea pe ordinea de zi proiectul privind aprobarea organizării și desfășurării în municipiul Reghin a evenimentului “Sărbători de Iarnă”, în perioada 10-24 decembrie 2021 și alocarea sumei de 165 000 lei, necesară desfășurării în bune condiții a evenimentului.

„Scopul evenimentului este de a oferi reghinenilor un spațiu comun care să devină simbolul atmosferei de Crăciun. Evenimentul va fi locul de întâlnire al lunii decembrie, locul unde fiecare moment va oferi o nouă experiență fiecărui participant. În acest sens, considerăm că va fi o oportunitate și o bucurie pentru cetățeni, să fie din nou împreună, în centrul municipiului Reghin, într-un decor de poveste, cu specific de iarnă. Suma necesară pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a evenimentului intitulat ”Sărbători de iarnă” estimăm a fi în cuantum de 165.000 lei, sumă ce reprezintă cheltuieli cu obiecte decorative specifice, servicii de montare/demontare ornamente luminoase, închiriere căsuțe demontabile pentru producătorii locali, reprezentații artistice, dulciuri, costum Moș Crăciun, cutie poștală, aerotermă pentru exterior, servicii foto/video, protocol” precizează inițiatorul proiectului. Potrivit acestora, programul evenimentului este următorul: 10-16 decembrie (16:00-20:00 și 17-24 decembrie (12:00-20:00).

De observat din materialele de ședință, că peste 117000 lei reprezintă ghirlandele și obiectele decorative luminoase, cu montajul acestora. Vom putea urmări intervenția consilierilor cu privire la acest proiect și nu numai, live, pe pagina web și pagina de Facebook a primăriei Municipiul Reghin, în cursul zilei de miercuri, 24 noiembrie, începând cu orele  15.00.

Cresc tarifele la apă?

Nu în ultimul rând, ordinea de zi a ședinței de miercuri mai cuprinde un proiect de HCL care nu atrage interes la citirea numelui, dar care în conținut reflectă cum tarifele la apă se vor majora de la aproximativ 7 lei acum, la 9.78 lei /mc (TVA inclus). Adică o mărire de aproape 40%, începând a fi aplicată cu 01.01.2022.

Decizia luată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST MUREȘ este deja avizată de A.N.R.S.C. însemnând că îndeplinește toate criteriile legale a fi adoptată, în urma supunerii la vot în ședința AGA a Asociației.

Prin acest proiect de HCL, se oferă mandat primarului municipiul Reghin, Mark Endre, să reprezinte reghinenii și să exprime un vot în acest sens. Mandatul și opțiunea de vot este propusă și stabilită de către Consiliul Local al Municipiului Reghin. Se cunoaște faptul că în componența AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AQUA INVEST procentul și importanța votului transmis de Municipiul Reghin este irelevantă, neafectând rezultatul stabilit de acționarii majoritari, fapt pentru care reghinenii vor ajunge să accepte resemnați o decizie de majorare a tarifelor impuse de sus. Toate astea datorită unui ”mariaj„ dezechilibrat făcut în timpul vechii administrații locale, prin care s-a dat gestionarea apei unei asociații în care cuvântul reghinenilor nu mai reprezintă nimic.

UPDATE – Drept la replică

Reprezentanții SC Compania AQUASERV SA au remis vineri, 26 noiembrie, un drept la replică pe care îl reproducem, integral, în rândurile de mai jos:

”Referitor la articolul apărut în ediția online a cotidianului Zi de Zi din data de 23 noiembrie 2021 („Sărbători festive și tarife noi la apă, în atenția consilierilor reghineni”, autor: Redacţia), în cuprinsul căruia sunt menţionate următoarele informaţii eronate:

Cresc tarifele la apă?

Nu în ultimul rând, ordinea de zi a ședinței de miercuri mai cuprinde un proiect de HCL care nu atrage interes la citirea numelui, dar care în conținut reflectă cum tarifele la apă se vor majora de la aproximativ 7 lei acum, la 9.78 lei /mc (TVA inclus). Adică o mărire de aproape 40%, începând a fi aplicată cu 01.01.2022.”

În vederea unei corecte informări a publicului, ținând cont de prevederile legale, Compania AQUASERV S.A. solicită publicarea textului de mai jos în baza Dreptului la replică şi la rectificare:

RECTIFICARE

Tarifele practicate de Compania AQUASERV S.A. în acest moment sunt de 4,10 lei/mc pentru apa potabila, 3,44 lei/mc pentru canalizare si 0,83 lei/mc canalizare ape pluviale.

TOTAL – 8,37 lei/mc, inclusiv TVA 9%.

Tarifele care vor intra in vigoare de la 1.01.2022 sunt de 4,39 lei/mc pentru apa potabila, 3,70 lei/mc pentru canalizare si 0,89 lei/mc pentru canalizare ape pluviale.

TOTAL – 8,98 lei/mc, inclusiv TVA 9%.

Prin urmare, procentul de creştere este de 7,3%, nu 40% cum este menţionat în articolul iniţial.

Chiar şi după majorarea tarifelor cu 7,3%, Compania AQUASERV S.A. continuă să se afle în a doua parte a clasamentului tarifelor practicate la nivel naţional, pentru apă şi canalizare. Mai exact pe locul 30 din 43 de operatori regionali.”

Cu consideraţie,

Compania AQUASERV S.A.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE