INVESTIȚIE. Centru Cultural și zonă pietonală de 8,1 milioane de lei, la Sovata Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 755 Vizualizări

INVESTIȚIE. Centru Cultural și zonă pietonală de 8,1 milioane de lei, la Sovata

Primăria orașului Sovata a atribuit, în data de 15 noiembrie 2021, firmei Moldocor SRL Piatra Neamț, un contract în valoare de 8.179.016 de lei, fără TVA, pentru proiectarea și execuția lucrărilor cu tema ”Amenajare Centru Cultural și Zonă pietonală centrală în orașul Sovata”, informează www.licitatiapublica.ro.

Investiția își propune extinderea, reabilitarea și reamenajarea clădirii existente pe strada Principală nr. 161 din Sovata, de 4.194 de metri pătrați, care va găzdui Centrul Cultural, respectiv amenajarea zoneli pietonale centrale pe strada Principală nr. 157, de 1.915 de metri pătrați, prin realizarea de alei pietonale, iluminat exterior și supraveghere și spații verzi decorative. Proiectul este finanțat prin intermediul Programului Operațional Regional, iar durata contractului este de 22 de luni.

”Pe amplasamentul de la numărul 161 există mai multe clădiri: o clădire cu destinația de atelier, iar celelalte sunt anexe. Anexele nu fac obiectul prezentului studiu, acestea sunt într-o stare avansată de degradare, ele nefiind incluse în extrasul de carte funciară actual, urmând a fi demolate prin grija beneficiarului până la data începerii lucrărilor de execuție a centrului cultural. Pe acest amplasament există o rețea de joasă tensiune care se va reloca în urma unei soluții dată de operatorul rețelei electrice prin grija beneficiarului. Pe acest teren există un nuc, acesta se va taia/ reloca în urma obținerii autorizațiilor necesare prin grija beneficiarului. Amplasamentul de la numărul 157 este liber de construcții și este situat între amplasamentul Primăriei orașului Sovata și amplasamentul pe care se dorește realizarea centrului cultural”, se menționează în Studiul de fezabilitate întocmit de reprezentanții societății Media Marketing SRL.

Zone complementare

În același document se mai menționează că cele doua componente ale proiectului, Centrul Cultural și zona pietonală, sunt complementare deoarece ”împreună reușesc să deservească nevoile culturale și de recreere a populației orașului Sovata.”

”Populația are nevoie să poată participa la activități atât în spații închise, cât și în aer liber, de recreere. În plus, reabilitarea integrală a zonei – clădire și zona pietonală – contribuie la revitalizarea fizică, socială şi economică și la îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din oraşul Sovata: reducerea excluziunii socio-spaţiale sau sociale a locuitorilor, mai ales a celor ce fac parte din grupurile vulnerabile, dezvoltarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, îmbunătăţirea accesibilităţii, atractivităţii şi calităţii mediului urban”, se mai precizează în Studiul de fezabilitate al proiectului.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE