Home / Administratie / Activități cultural-sociale sprijinite de Consiliul Județean Mureș, în decembrie

Activități cultural-sociale sprijinite de Consiliul Județean Mureș, în decembrie

Consilierii județeni au aprobat joi, 25 noiembrie, cu prilejul unei ședințe ordinare de lucru, modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Mureş nr. 100/24 iunie 2021 pentru aprobarea participării Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea unor activităţi culturale şi sociale de interes public judeţean, cu modificările și completările ulterioare.

”Întrucât unii dintre organizatorii acestor activități au întâmpinat anumite situații neprevăzute, au solicitat modificarea perioadei de desfășurare a evenimentelor”, a precizat Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș.

Promotori ai ”bogăției culturale”

Astfel, pentru derularea proiectului ”Festivalul – concurs internațional de interpretare a cântecului popular ”Petre Săbădeanu”, din cauza confirmărilor incerte venite din partea concurenților care și-au exprimat intenția de a participa doar când situația epidemiologică la nivel național se stabilizează, organizatorii au fost nevoiți să-și reprogrameze derularea proiectului, solicitând modificarea perioadei de desfășurare a evenimentului programat, din perioada 10-11 noiembrie 2021, în perioada 4-5 decembrie 2021.

De asemenea, Asociația ”Centrul Multimedia Pro Art Maria” a solicitat reprogramarea evenimentului ”La umbra nucului bătrân”, întrucât în perioada lunii octombrie incidența SARS-CoV-2 a fost ridicată și a considerat prioritară protecția participanților, sens în care propune pentru desfășurarea evenimentului data de 26 noiembrie 2021.

Totodată, ținând cont de Ziua Națională a României, 1 decembrie, Asociația Culturală ”Cântecul Târnavelor” intenționează organizarea unui spectacol folcloric extraordinar, un Medalion patriotic cu titlul ”Noi toți, dintr-o istorie ne naștem!”, în cinstea românilor de pretutindeni.

Nu în ultimul rând, Asociația Culturală ”Titanzene” a propus organizarea unui Concert de Crăciun care se va desfășura în data de 21 decembrie, în incinta Bisericii Reformate din Cetatea Medievală Târgu Mureș.

”Se consideră importantă organizarea acestor evenimente cultural-educaționale, prin care se dorește promovarea bogăției culturale a acestei zone, evidențiind importanța valorizării istoriei noastre, dar și marcarea Crăciunului, una dintre cele mai importante sărbători creștine, de peste an, când se prezintă publicului cele mai îndrăgite tradiții și obiceiuri specifice, într-un cadru organizat, cu invitați locali și externi”, a subliniat președintele Consiliului Județean Mureș.

Citeste si:  INTERVIU. Primarul orașului Luduș, între bilanțul pe 2021 și proiectele anului 2022

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Investiții de peste 24 de milioane de lei în Cristești

Primarul comunei Cristești, Kovács Edit, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care …