Secretele unei sănătăți de invidiat: de ce să alegi întotdeauna un vin roșu timp liber
  • gabriela.belean
  • 0 comentarii
  • 327 Vizualizări

Secretele unei sănătăți de invidiat: de ce să alegi întotdeauna un vin roșu

Un pahar de vin roșu pe zi… ține doctorul departe! Această zicală nu este numai un joc creativ de cuvinte, ci și o afirmație validată de nenumăratele studii medicale care scos la lumină imensele beneficii ale vinului roșu pentru sănătatea persoanelor adulte – atât timp cât este consumat cu moderație.

Dacă vrei să te relaxezi după o zi lungă și, în același timp, dorești să îți menții o stare bună de sănătate, alege să te delectezi cu un pahar de vin roșu de la Vinexpert.ro!

Citește în continuare și descoperă câteva dintre beneficiile consumului moderat de vin roșu:

  1. Are mai multe beneficii decât vinul alb

Principala diferență dintre vinul roșu și vinul alb este faptul că pentru prepararea vinului roșu se păstrează coaja strugurilor în timpul procesului de fermentație. De aceea, vinurile roșii sunt mai bogate în substanțele naturale cu proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care se găsesc în coaja sau în sâmburii strugurilor. Cel mai eficient compus al vinului pentru prevenirea bolilor de inimă și de control a diabetului datorită proprietăților sale incredibile este resveratrolul.

  1. Roșu, pentru o inimă sănătoasă

Vinul roșu mai conține substanță chimică benefică pentru sănătatea inimii numită polifenol, care se poate găsi în alimente precum cafea, cacao și ulei de măsline. De asemenea, conținutul scăzut de alcool din vinul roșu poate proteja sistemul circulator prin prevenirea cheagurilor de sânge, prin diminuarea colesterolului rău (LDL) și creșterea colesterolului bun (HDL). Alte beneficii potențiale ale vinului roșu includ: scăderea tensiunii arteriale și prevenirea recurențelor pacienților cu AVC.

  1. Agentul „anti-îmbătrânire” pe care te poți baza

Odată cu înaintarea în vârstă, densitatea osoasă va începe să scadă, ceea ce va duce în cele din urmă la pierdere osoasă (afecțiune cunoscută sub numele de osteoporoză). Un studiu din 2009 a arătat faptul că consumul moderat de vin roșu a avut un efect pozitiv asupra densității minerale osoase la bărbați, dar și la femeile aflate în postmenopauză. Totodată, antioxidanții din vinul roșu, cum ar fi flavonoizii și taninul, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire prin menținerea nivelului de colagen și a elasticității fibrelor.

  1. Rezultatele optime se obțin cu moderație

Deși vinul roșu poate oferi imense beneficii pentru sănătate este extrem important să îl bei cu moderație. Consumul excesiv de alcool este extrem de dăunător pentru organism, ducând la apariția unor boli grave. De aceea, o cantitate moderată este considerată a fi 1 pahar de vin pe zi pentru femei (și bărbați peste 65 de ani), și 2 pahare de vin roșu pe zi pentru bărbați. Această recomandare vine în urma considerentului biologic conform căruia femeile au mai puțină apă în corpul lor pentru a dilua efectele nocive ale alcoolului.

Așadar, consumul moderat de vin roșu are unele beneficii imporante pentru sănătatea ta. Fie că bei un pahar de vin roșu alături de prieteni sau îl folosești la prepararea deliciilor culinare pe care le împarți cu cei dragi, această băutură rămâne – pe bună dreptate – în topul favoritelor consumatorilor.

Sursă foto: pexels.com

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE