Szöcs Bernadette ratează „sferturile” la Mondiale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 273 Vizualizări

Szöcs Bernadette ratează „sferturile” la Mondiale

Jucătoarea târgumureșeană de tenis de masă Bernadette Szöcs a fost aproape de calificarea în sferturile de finală ale probei feminine de simplu din cadrul Campionatelor Mondiale de tenis de masă care se dispută la Houston, Texas.

Aflată pe locul 24 mondial, legitimată în prezent la Steaua București, cu care a câștigat recent titlul național, Bernadette Szöcs a trecut în primul tur fără drept de apel, 4-0 cu Paulina Vega din Chile, apoi în turul secund de poloneza Natalia Bajor cu scorul de 4-1 (11-5, 13-11, 9-11, 12-10, 11-5). În „16-imi” Berni a învins-o pe jucătoarea sudcoreeană Jihee Jeon în șase seturi (13-11, 11-9, 3-11, 11-9, 5-11, 11-9), dar nu a mai reușit și accederea în „sferturi”. În această fază între cele 16 jucătoare calificate alături de Bernadette s-a mai aflat o singură europeană, din Franța, dar și aceea asiatică (Jia Nan Yuan), eliminată și ea în această fază. Mureșeanca s-a înfruntat cu una dintre cele mai puternice adversare, nipona Kasumi Ishikawa, numărul 9 mondial și a cedat în doar 4 seturi, câștigate de asiatică la 6, 9, 8 și din nou 8.

Stopată și la perechi

Bernadette Szöcs s-a oprit înaintea intrării în lupta pentru medalii și în probele de dublu. La feminin a ajuns cu partenera austriacă Sofia Polcanova în „şaisprezecimi”, după ce a trecut cu 3-0 de cuplul nepalez Elina Maharjan – Nabita Shrestha, dar au cedat apoi meciul contra perechii japoneze Kasumi Ishikawa – Miu Hirano tot în trei seturi (6-11, 8-11, 6-11).

La dublu mixt cea mai titrată pereche română, alcătuită din

Bernadette Szöcs și Ovidiu Ionescu ( în foto), s-a oprit în optimile de finală, unde a cedat cu 1-3 (6-11, 11-8, 8-11, 7-11) în fața perechii spaniole Alvaro Robles – Maria Xiao.

Dintre „tricolori” cel mai lung parcurs l-a reușit perechea fetelor Eliza Samara – Andreea Dragoman, ajunsă în „sferturi”, la un pas de podiumul probei de dublu feminin. Ele au învins cu 3-2 perechea rusă Olga Vorobeva – Yana Noskova și pentru a ajunge în semifinale mai au nevoie de o victorie în fața unei perechi din Japonia. Din delegația României a făcut parte și fratele Bernadettei, Hunor, care a cedat în primul tur în fața germanului Ruwen Filus. După un prim set extrem de echilibrat, pierdut de mureșean cu 12-14, Hunor le-a cedat mult mai ușor pe următoarele trei, la 4, 6 și 2.

Sursa foto: FRTM

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE