Ziua Națională a României sărbătorită la Sărmașu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 276 Vizualizări

Ziua Națională a României sărbătorită la Sărmașu

Comunitatea din Sărmașu va sărbători Ziua Națională a României prin intermediul unor evenimente care vor avea loc duminică, 28 noiembrie, și marți, 30 noiembrie.

”În fiecare an, așteptăm ziua de 1 Decembrie cu emoție. Marea sărbătoare a României a fost marcată, de-a lungul anilor, cu activități atractive care au pus în lumină importanța Marii Uniri pentru toți cei care se simt ai acestui pământ”, a informat ec. Valer Botezan, primarul orașului Sărmașu.

Potrivit acestuia, ”evenimentul se va desfășura cu respectarea strictă a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”
Duminică, 28 noiembrie, de la ora 13.00, Biblioteca Orășenească „Liviu Rusu” va găzdui un moment poetic susținut de Grupul ”Graiul Câmpiei” și o expoziție de carte cu tema ”File de istorie.”
Marți, 30 noiembrie, de la ora 9.00, la Biserica Ortodoxă se va oficial Sfânta Liturghie, moment urmat de o ceremonie de sfințire a drapelului. De la ora 11.30, va avea loc o paradă a portului popular, iar de la ora 12.00, în Parcul Orășenesc, la catarg, va avea loc deschiderea oficială a sărbătorii „Ziua Națională a României”, cu intonarea Imnului Naţional al României și ridicarea drapelului pe catarg, moment care va fi urmat de un serviciu religios – Te Deum, alocuţiuni, depunere de coroane și un program artistic susținut de elevii Liceului Teoretic „Samuil Micu” din Sărmașu.
În aceeași zi, de la ora 14.00, in incinta Casei de Cultură Sărmașu va fi organizată expoziția de pictură a artistei Veress Zsuzsa.

Evenimentul este organizat de Primăria orașului Sărmașu în colaborare cu Parohia Ortodoxă și Asociația Culturală ”Graiul Câmpiei”.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE