Home / Invatamant / FOTO: La mulți ani, România!, la Grădinița cu Program Normal Ideciu de Sus

FOTO: La mulți ani, România!, la Grădinița cu Program Normal Ideciu de Sus

Printre unitățile de învățământ care au ținut să marcheze Ziua Națională a României s-a numărat și Grădinița cu Program Normal Ideciu de Sus, activitățile de aici fiind derulate sub îndrumarea educatoarei Marinela Marin.

„Ziua de 1 Decembrie trebuie onorată și sădit în sufletele copiilor sentimentul de patriotism, de iubire de țară și de neam. În această incursiune a unui sentiment, au pornit așa cum e firesc pentru vârsta lor, cu o introducere din basmele noastre populare atât de adorate de copii. A fost odată ca niciodată, este, de altfel, și va rămâne mereu, o țară de vis: are munți, are dealuri și câmpii, are râuri, un fluviu și chiar o mare. Și pe lângă toate acestea oameni frumoși și harnici, datini și credințe, Dumnezeu ne-a binecuvântat cu o țară frumoasă și o limbă atât de dulce”, a precizat educatoarea Marinela Marin.

Aflați într-un cadru tradițional, un „acasă” primitor și armonios, prichindeii au realizat mai multe activități tematice și artistice. Au recitat poezii, au intonat Imnul României, au explorat lumea fascinantă a științei prin experimente chimice, laboratorul de experimente a fost cel care le-a stârnit curiozitatea. Prin efectele imprevizibile datorate reacțiilor dintre substanțe, drapelul a luat forma lichidă.

Tabloul de sărbătoare a fost completat de costumele populare, pe care micuții le-au purtat cu drag, în timpul desfășurării evenimentelor. La finalul zilei, în cadrul manifestării dedicate Zilei Naționale a României, preșcolarii coordonați de educatoarea Marinela Marin, și-au demonstrat aptitudinile practice și au realizat o expoziție cu lucrări specifice, care au fost expuse pe gardul grădiniței.

„Parcursul activităților, ochii mirați ai copiilor, răspunsurile lor, participarea lor afectivă la activități și chiar a mea, mă duce cu gândul la ceea ce spunea Tudor Arghezi: „E o dragoste firească, gingașă, dragostea de țară, și face parte din om. Te leagă de țărâna ei, de cântecul ei, e o rădăcină vie care-ți hrănește cu dărnicie ființa”, a conchis educatoarea Marinela Marin.

Citeste si:  Taxe de salubrizare diminuate? Anunțul făcut de Soós Zoltán

Alin ZAHARIE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Acces spre succes”, proiect derulat în câteva localități mureșene

Fundaţia Europeană pentru Consultanţă, Implementare şi Dezvoltare, în calitate de beneficiar, a organizat în perioada …