Home / Social / Târgu Mureș: ”Atelier culinar pentru persoane adulte cu dizabilități”

Târgu Mureș: ”Atelier culinar pentru persoane adulte cu dizabilități”

Fundația Transilvană Alpha din Târgu Mureș implementează proiectul ”Atelier culinar pentru persoane adulte cu dizabilități”, în cadrul Centrului de Zi pentru Persoane Adulte cu Dizabilități ”Atrium”. Progamul beneficiază de finanțare din bugetul municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș, în cadrul sesiunii de finanțare de proiecte în domeniul asistenței sociale ”Coeziune socială în comunitate”. 

În cadrul proiectului, care are un grup țintă de zece persoane adulte încadrate în grad de handicap de pe raza municipiului Târgu Mureș, aceștia au posibilitatea de a-și forma deprinderi în ceea ce privește consumul de alimente și prepararea acestora.

”Activitățile se vor desfășura astfel: partea teoretică, în cadrul Fundației Transilvane Alpha, iar partea practică, în magazinele alimentare și piețele din municipiul Târgu Mureș sau în bucătăria fundației. Prima parte a programului, respectiv partea teoretică, este destinată formării deprinderilor în ceea ce privește consumul de alimente, prepararea și combinarea acestora, în timp ce partea a doua a programului, respectiv partea practică, presupune asigurarea necesarului zilnic de alimente, prepararea și servirea acestora”, au informat reprezentanții Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș.

Conform aceleiași surse, scopul proiectului constă în ”formarea deprinderilor necesare asigurării unei vieți independente, dreptul de a alege și de a avea control asupra propriilor decizii dar și integrarea acestei categorii sociale în comunitate.”

(Redacția)  

Citeste si:  Proiectil găsit în județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Accident nocturn cu trei victime, în Daneș

Pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara au fost solicitați să intervină duminică, 16 inuarie, în …